Így ballagtak az ecseri nyolcadikosok

A tanévzáró ünnepéllyel együtt, 2016. június 17-én tartotta az Ecseri Laky Ilonka Általános Iskola ballagási ünnepségét. Idén 42 végzős tanuló búcsúzott az intézménytől, tanáraiktól, iskolatársaiktól. Két osztályba jártak, osztályfőnökeik Jármai Ildikó és Dr. Petkyné Medvigy Ivett voltak.

Kiss Katalin az iskola vezetője megkülönböztetett szeretettel köszöntötte a ballagó lakysokat.
Mit is mondhatnék nektek? – tette föl a kérdést Kiss Katalin ünnepi beszédében. – Azt, hogy a csetlő-botló, állandóan izgő-mozgó apróságokból ifjú emberekké
váltatok? Vagy azt, hogy Kati néni és Györgyi néni, amikor kézen fogott benneteket, pontosan tudta, hogy 8 év múlva itt a kisgyermekek helyett szép, értelmes, gondolkodó ifjak állnak majd a szülők, barátok, rokonok előtt?
Benneteket ünneplünk, akik sok-sok arcotokat megmutattátok nekünk. Láttunk
benneteket vidámnak, felszabadultnak, harsánynak, szomorúnak, sírósnak,
durcásnak. Láttunk benneteket ügyesnek, sikeres sportolónak, tehetséges
zenésznek, jó szavalónak, diákönkormányzati vezetőnek.
Ez a búcsú, ez az ünnep egy pillanatig tart csupán, és tudnotok kell, hogy nincs megállás, újabb és újabb megmérettetések következnek. Tanuljatok, sokat tanuljatok, de ne csak a tananyagot. Tanuljátok meg helyén kezelni a dolgokat, tanuljatok meg emberhez méltóan viselkedni, tanuljátok meg, hogy vigyázni kell a barátaitokra és önmagatokra, tanuljatok meg felelősséget vállalni a cselekedeteitekért. És ne feledjetek újra köszönetet mondani osztályfőnökeiteknek, Ildikó néninek és Ivett néninek, akik 4 éven keresztül harcoltak értetek, időről időre megbocsátották a kamaszkori túlzásaitokat és minden csínytevéseteket.
Útravalóul Marie Curie szavait idézném nektek:
– Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit – kerül, amibe kerül – meg tudjuk valósítani.
Végezetül azt kívánta diákjainak a megbízott igazgató, álmaik váljanak valóra!

Dr. Horváth K. József

Fotó: Dr. Horváth K. József

honlapkészítés: dupai