Felmentés a repülőtér használati eljárásra vonatkozóan

A Budapest Airport ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Labdarúgó Európa Bajnokságon szereplő magyar válogatott kezdeti mérkőzései idején, 2016. június 14-én, 18-án, valamint 22-én a WizzAir Hungary Kft. 2-2 különjáratot indít annak érdekében, hogy minél több hazai szurkoló vehessen részt a sporteseményen. A járatok a mérkőzések végeztével még aznap indulnak vissza Budapestre, és várhatóan a mélyalvási időszakban, 0 és 5 óra között fognak megérkezni.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környezetében zajgátló védőövezetet kijelölő határozat értelmében a mélyalvási időszakra összesen 6 művelet tervezhető. 2016. június 15-én, és 19-én a 0 és 5 óra közötti időszakra tervezhető 6 művelet már korábban betöltésre került, ezért a WizzAir Hungary Kft. a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalához fordult felmentés ügyében.

A Légügyi Hivatal megadta a felmentést a légitársaság számára a fent említett két mélyalvási időszak tekintetében. A 18/1997. KHVM-KTM együttes rendelet 12. § (3) bekezdés a, pontja értelmében a mélyalvási időszakra tervezhető műveletek számától való eltérésről a repülőtér üzembentartójának értesítenie kell az érintett önkormányzatokat és az értesítést a helyben szokásos módon közzé kell tenni.


honlapkészítés: dupai