Szemétszedés Ecseren

Ecser Nagyközség Önkormányzata szemétgyűjtést hirdetett meg 2016. április 23-ára. A szombati napon kilenc órakor gyülekeztek a résztvevők a Sportpályán, ahol Gál Zsolt polgármester köszöntötte őket. Nagy öröm volt, hogy eljöttek a tisztaságot fontosnak tartó lakosok, a civil szervezetek tagjai, valamint ott voltak az EKO Kft dolgozói is.
Több csapatban gyűjtötték a hulladékot. A Vecsés felé vezető úton viszonylag hamar végeztek, mert azt már idén egyszer végigszedte az EKO Kft. Sokkal rosszabb volt a helyzet az M0 autóút felé vezető 31110. jelű úton. A mély árkokban nagy mennyiségű szemét volt. Találtak komplett szobabútort, olajos kannákat, autóalkatrészeket. Néhol olyan mennyiségben volt lerakva a szemét, mintha billenőplatós gépkocsiról borították volna le.
Külön csapat szedte a vasúti megállóhelyet, ahol annak ellenére volt teendő, hogy az idén már ott is dolgoztak az ecseri lakosok. Nagy mennyiségű hulladékot találtak a gyűjtők a Merzse mocsárhoz vezető dűlőútnál is.
Két olyan iratot sikerült fellelni, amelyen adatok voltak, tulajdonosuk beazonosítható. Mindkét esetben a Polgármesteri Hivatal feljelentést tett a Fővárosi Kormányhivatal XVII. Kerületi Hivatalánál.

Igazából az emberek gondolkodásmódját kellene valahogyan megváltoztatni. Ecseren a hulladékgyűjtés teljes vertikuma ki van építve, ezért érthetetlen az illegális szemétlerakás. Hetente egy alkalommal szállítják el a kommunális hulladékot. Havonta egyszer van szelektív gyűjtés a papírnak, PET palacknak, alumínium doboznak. Vegetációs időszakban kéthetente viszik el a zöldhulladékot. Az üveggyűjtő konténerek a Zrínyi utca 43. szám előtt vannak elhelyezve. A használt elemeket, gombelemeket, telefon akkumulátorokat az önkormányzati intézményekben elhelyezett edényzetekben gyűjthetjük. A lejárt gyógyszert a patikában lehet leadni. A házhoz menő lomtalanítást évente egyszer lehet igényelni a szolgáltatótól. Iskolásaink évente két alkalommal gyűjtik a papírt.
A veszélyes hulladék gyűjtés 2016. május 21-én, szombaton 9-12. óráig lesz a Széchenyi utcai parkolóban.

Kérjük, aki szemetelőt lát, rádiótelefonon azonnal értesítse a Rendőrséget!Gál Zsolt polgármester és Barta Zoltán jegyző a 3101. út mellett.


A Merzse mocsár felé vezető dűlőútnál

Gyerekek is szép számmal jöttek

Kun Attila, az EKO Kft igazgatója szedi a szemetet


Megbeszélés a Sportpályán


A Nyugdíjas Klub tagjai a vasúti megállóhelyen dolgoztak

honlapkészítés: dupai