Összeszedni nehezebb volt, mint eldobni

Lakossági kezdeményezésre ismét szemétszedési akciót szerveztünk. Mint
mindenki számára ismeretes, a MÁV novemberben visszavette az önkormányzattól az állomás és környékének kezelését, a peron és környékének tisztán tartását.
Folyamatos egyeztetések zajlanak az üzemeltetés visszaadásának érdekében, eddig eredménytelenül.
A napokban Ifj. Méhész Pál megkeresett, hogy a MÁV levágta a peron melletti
bokrokat, ezáltal az alatta megbújó eldobált szemét jól láthatóvá vált. Kérte, hogy ne várjuk meg az áprilisban szervezett lakossági takarítást, ha lehet, csináljuk meg előbb, szörnyű állapotok uralkodtak az állomás környékén. A kezdeményezéshez többen is csatlakoztak, és az EKO Kft. dolgozóival együtt kb. 30-an 2016. 02. 27-én reggel 9 órakor nekiálltunk a terület kitakarításának. Egy teherautónyi szemetet sikerült összeszednünk.
Köszönöm minden jelenlévőnek az önzetlen segítséget. A munka végeztével,
szörnyülködve az összeszedett szemét mennyiségén arról beszélgettünk, hogy a
Vecsés felé vezető út mellett évente tartott szemétszedésnél mindig más települések lakosait szidjuk azért, mert azt gondoljuk, hogy ide hordanak és eldobálnak mindenféle hulladékot. Vajon ez a helyzet a vasútállomás környezetében is? Bízom benne, hogy mindenki megtesz mindent környezete tisztán tartásáért, és nem szórja szét a szemetet.
Az is látszik, hogy az EKO Kft. négy kukát helyezett el, amikor ők üzemeltették
az állomást, de további szemetesek kihelyezésére van szükség. Ezt is jelezni
fogom a MÁV-nak.
Mindenkit szeretettel várunk az áprilisi 23-án szervezett szemétszedésre. A részletekről a következő Cserfából tájékozódhatnak az érdeklődők, segíteni akarók.

Gál ZsoltFotó: Dr. Horváth K. József

honlapkészítés: dupai