Elhelyezték a Karzol-Trans Kft Ecseri Logisztikai Központjának alapkövét

2016. március 11-én, pénteken helyezték el a Krazol-Trans Kft új Ecseri Logisztikai Központjának az alapkövét. Az ünnepségen megjelent és beszédet mondott Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter. A vendégek között üdvözölhettük Németh Zsoltot az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnökét, Dr. Szűcs Lajost, Ecser országgyűlési képviselőjét.
A rendezvény kezdetén Gál Zsolt polgármester úrnak és a tulajdonosoknak alkalmuk volt megbeszélést folytatni a miniszter úrral, majd lerakták a komplexum alapkövét.

Ezután került sor annak a szerződésnek az aláírására, melyet a Karzol-Trans Kft kötött 100 db Renault kamion beszerzésére.

Varga Mihály miniszter úr beszédében kifejtette, hogy földrajzi elhelyezkedésünk, Európa nyugati és keleti részét összekötő gazdasági és kulturális szerepünk, infrastrukturális adottságaink teremtik meg annak a lehetőségét, hogy a régió logisztikai szolgáltató-központjává váljon Magyarország.
A logisztikai ágazat jelentőségét jelzi, hogy nagyvállalatok csakúgy, mint kis- és középvállalkozások nagy számban valósítanak meg logisztikai fejlesztéseket.
A szektor hozzájárulása a magyar bruttó hazai termékhez 6,3 százalék. Ugyanakkor a fejlett ipari országokban ez az arány eléri a 10-12 százalékot, amiből jól látszik, hogy komoly fejlődési lehetőségek rejlenek még ebben az ágazatban – szögezte le a szakminiszter megjegyezve: hazánk tavalyi jó gazdasági teljesítményéhez a logisztikai szektor is hozzájárult. Az áruszállítási teljesítmény 2012 óta folyamatosan emelkedik. A magyar vállalkozások nemzetközi fuvarozási teljesítménye pedig az elmúlt 10 évben több mint két és félszeresére növekedett. Magyarországon 11 700 közúti fuvarozási vállalkozás működik, amelyek 62 720 járművet, főként teherautót és nyergesvontatót üzemeltetnek. A közúti közlekedési szolgáltatási szektor foglalkoztatja a magyarországi munkavállalók 3,5 százalékát és hozzávetőleg 500 milliárd forintos éves adóbefizetéseivel az államháztartás bevételének 5 százalékát biztosítja.
Az ágazat által nyújtott szolgáltatások színvonala, elérhetősége döntő jelentőségű a gazdaság dinamizálása és a foglalkoztatási lehetőségek bővülése szempontjából is – fogalmazott Varga Mihály. Mint mondta: a kormány javítani kívánja a magyar fuvarozók nemzetközi versenyképességét, a szakképzettség megszerzésének támogatásával csökkenteni szeretné a területen meglévő munkaerőhiányt, tovább mérsékeli a logisztikai ágazat adminisztratív terheit, és hangsúlyt helyez az infrastrukturális fejlesztésekre. Ez utóbbit szolgálja például az Európai Beruházási Bankkal a héten megkötött hitelszerződés, amelynek közúthálózatunk modernizációját szolgálja.

A Karzol-Trans Kft. ecseri kötődésű, magyar tulajdonú cég. Az Ecser Nagyközségi Önkormányzat nagyon büszke arra, hogy településünket választották régiós logisztikai központjuk helyéül. A mintegy 1,6 milliárd forintos beruházás révén jelentősen nő a térség raktárkapacitása, az országos kamionos-képzés pedig új oktatási egységgel egészül ki. Ecseren mintegy 110 új munkahely létesül. A Karzol-Trans Kft dinamikusan fejlődő cég, árbevétele eléri a 3 milliárd forintot.

A szállítmányozási terület fejlesztése során 5000 négyzetméteres raktárbázis épült, ebből 1000 négyzetméter hűtőraktár. A telephely biztosítja majd az oktatási, irodai, szociális funkciókat is. Létesül még parkoló és üzemanyagkút is.

Kérjük nézzék meg a cég mellékelt tájékoztatóját és a fényképeinket is.

KARZOL_BEMUTATKOZO.pdfJoós Zoltán ügyvezető-tulajdonos


Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, Varga Mihály Nemzetgazdasági miniszter, Gál Zsolt, Ecser polgármestere, Szalontay Károly ügyvezető, Joós Zoltán ügyvezető

Varga Mihály miniszter gratulál Gál Zsolt polgármesternek

A 100 darab kamionról szóló szerződés aláírása

Varga Mihály és Gál Zsolt

Varga Mihály ünnepi beszédét tartja (Fotók: Dr. Horváth K. József)

honlapkészítés: dupai