Új helyen a Gyömrői Okmányiroda

Karácsony előtt ünnepélyes keretek között adták át a felújított és átalakított régi Gyömrői Városháza épületét a Monori Járási Hivatal Gyömrői Kirendeltsége számára. Az épületben található meg az Okmányiroda, a Hatósági Iroda, valamint a már korábban ide költözött Gyámhivatal is.

Az épületet a Járási Hivatal kérései és a hatályos előírások szerint építette át Gyömrő Város Önkormányzata. Mindenben megfelel az előírásoknak, a kormánytisztviselők számára minden feltétel biztosított a munkavégzéshez. A belső átalakítások mellett megújultak a folyosók, és a mellékhelyiségek is. A munkálatok költségeit Gyömrő Önkormányzata finanszírozta.

Az átadón részt vett Dr. Tarnai Richárd a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője, és Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő. Szintén megjelent Husz Enikő Judit, a Monori Járási Hivatal vezetője.

Dr.Tarnai Richárd kormánymegbízott örömének adott hangot, hogy az önkormányzat felismerte a lehetőséget a fejlesztésre, és vállalta a költségeket. A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője kiemelte, hogy a lakossági igényeket figyelembe véve több ügyintézési illetéket is eltörölnek januártól.

Dr. Szűcs Lajos gratulált a városvezetés munkájához és bátorságához, hogy belevágtak az átépítésbe.

Gyenes Levente polgármester beszédében kiemelte, hogy fontos lépés volt a két szervezet fizikai különválasztása, hiszen mostantól az ügyeiket intézni akaró lakosok pontosan tudják majd, hogy a Polgármesteri Hivatalban, illetve a Kormányhivatali épületben mire van lehetőség. Ám a különválás ellenére is szinte egymás szomszédságában maradt a két szervezet.
Gyömrő polgármestere hozzátette: reményei szerint ezzel a beruházással egy újabb lépéssel közelebb került a város a távlati cél eléréséhez, vagyis az önálló járásközponti státusz megszerzéséhez.

honlapkészítés: dupai