Bekente

A kilencvenes évek elejéig településünkön nem volt kijelölt gyalogos átkelőhely. A növekvő gépjármű-forgalom miatt merült fel az igény egy zebra létrehozására. A Rákóczi utcában hamarosan meg is valósult a biztonságos átkelést szolgálni hivatott átkelő. Sajnos az autósok jó része nem adta meg az elsőbbséget a gyalogosoknak, ezért az iskolába igyekvő gyermekek védelmében be kellett vezetni, hogy reggelente a közterület-felügyelő irányítsa a forgalmat. Ez sem volt tökéletes megoldás, mert néhány járművezető nem vette figyelembe a hatósági ember karjelzéseit, sokszor majdnem elütötték, és behajtottak az átkelni igyekvő iskolások közé. Hiába, munkába menet néhány másodperc is számít. Akkor még M0 sem volt, egymást érték a kocsik. Újra lépni kellett. Hosszú terveztetés, forgalomszámlálás, engedélyeztetés és sok ráfordítás után elkészült a jelzőlámpás gyalogátkelőhely.
Azután itt is jöttek a problémák. Vicces emberek rájöttek, hogy gyufaszállal ki lehet pöckölni a nyomógombot, így szegény lámpa akkor is folyamatosan váltogatott, ha a közelben sem volt gyalogos. Az autósok meg várhattak feleslegesen. Ezen is túltettük magunkat, a Polgármesteri Hivatal dolgozói már nem is értesítették a kezelőt, maguk is el tudták távolítani a gyufaszálat. Azután kicserélték a nyomógombokat, meg még egyszer kicserélték. Úgy tűnt a helyzet megoldódott, de a rongáló újabb nagyszerű újítással lepte meg az ecseri közönséget! A napokban bekente a nyomógombokat lekvárral. A lekvárból jutott a közeli ház kerítésére is. Most megint váltogat a lámpa, mert beragad a gomb. Az önkormányzat szóban is, írásban is bejelentette a hibát a kezelő Magyar Közútnak. Bizonyára hamarosan kijönnek a szakemberek és megjavítják a szerkezetet. A lámpa működik most is, jelzéseit be kell tartani! Kérjük mindenkinek a türelmét.
A másik történés a Petőfi utca - Rákóczi utca sarán volt. Valaki elfordította a Stop táblát. Az idegen autós azt hihette volna, hogy egyenrangú útkereszteződésbe hajt be. Ezt is észlelték a hivatali dolgozók, a táblát visszafordították az eredeti irányába.
Csak meg ne sérüljön, vagy meg ne haljon valaki más butasága miatt. Viccből.


honlapkészítés: dupai