Négy utca kapott szilárd burkolatot - útavatás a Kálvária lakódombon

Szeptember 10-én, csütörtökön délelőtt került sor a Kálvária lakódombon a térkővel burkolt utcák útavató ünnepségére. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára.

A Himnusz elhangzása után Gál Zsolt polgármester úr mondott avató beszédet, felidézve az előkészítés mozzanatait, a beruházás történetét.

Tállai András államtitkár úr ünnepi beszédében szólt arról, hogy Ecser azon települések közé tartozik, amelyek soha nem adósodtak el. A Kormány sokat gondolkodott azon, hogy az adósságkonszolidáció után hogyan tudná elismerni a jól gazdálkodó önkormányzatok munkáját. Ekkor vezették be azt a támogatási formát, amelyből Ecser is részesedett 112 millió forint értékben. Ezen állami forrás nagy részét így útépítésre fordíthatta. Államtitkár úr emlékeztetett rá, hogy Ecser szorgalmas emberek lakják, aki hagyományosan sokat dolgoznak lakóhelyükért. Ennek is köszönhető - mondta Tállai András - hogy nagyközségünk 2016-ban is részesül majd támogatásban az adósságkonszolidációban részt nem vett települések alapjából.

A beszédek elhangzása után Gál Zsolt polgármester oklevéllel ismerte el a kivitelezésben résztvevők munkáját. Elismerő oklevelet adott át a Bá-ger Kft-nek a tervezésért, a Makadám-Generál Kft-nek a kivitelezésért, a Molnárfi és Társa Mérnöki Iroda Bt-nek a műszaki ellenőri feladatok ellátásáért.

A hivatalos rész után a jelenlévők megtekinthették az ecseri óvodások és iskolások műsorát, majd Kovács Imre a kivitelező képviseletében és Gál Zsolt polgármester a hagyományos útavatási ceremóniát felidézve - söröshordót gurított át az úton.

A beruházás keretében négy utca kapott szilárd (betonkő) burkolatot.

Szent Antal utca (A Rákóczi utca és a Kálvária utca közötti szakaszon)
Mikla Pál utca (A Rákóczi utca és a Kálvária utca közötti szakaszon)
Nádas Béla utca (Teljes hosszban)
Meskó Rudolf utca (Teljes hosszban.)

Járulékos munkák, árok- és padkarendezés.

További utcák mart aszfalttal lettek borítva
Belső-Kálvária összes utcája 5 db, Mikla Pál utca és Szent Antal utca felső, szilárd burkolatú építéssel nem érintett része.


Az ovisok műsora

Tállai András államitikár, Gál Zsolt polgármester és Barta Zoltán jegyzőSzalagátvágás


A Laky Ilonka Általános Iskola kórusa


honlapkészítés: dupai