Polgárőr Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült a 20 éves Ecseri Polgárőr Egyesület

Szombaton ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját az Ecseri Polgárőr Egyesület.
A Tájházban rendezett polgárőr napot megtisztelte jelenlétével Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke, Gál Zsolt polgármester, Aszódi Csaba András, az Ecseri Szlovák Önkormányzat elnöke, Körmöndi Bernadett, a Maglódi Rendőrőrs parancsnoka.
Eljöttek a az egyesület tagjai, volt polgárőrök, a maglódi rendőrök, környező települések polgárőrei és az egyesület tevékenységével szimpatizáló helyi lakosok.

Kardos Pál alelnök úr beszédében hangsúlyozta, hogy a polgárőr tevékenység ma már nem kizárólag a közterületi járőrözést jelenti. Ez a munka komplex tevékenységgé vált. Beletartozik a gyermekekkel való foglalkozás, a karitatív tevékenység, a bűnmegelőzés, a kapcsolattartás a társadalom különböző csoportjaival, a katasztrófavédelem. Ezeket az ecseriek mind gyakorolják. Ott voltak az árvizeknél a töltéseken, segélyt vittek a kolontári vörösiszap katasztrófa helyszínére, a helyi rendezvényeken foglalkoznak a gyerekekkel. Kardos Pál elmondta: Jó polgárőrség csak ott működhet, ahol kiváló a kapcsolat a helyi önkormányzattal. Ecseren a polgárőrség szinte be van ágyazódva az önkormányzatba, így a kapcsolat kiváló. Az alelnök úr átadta Túrós András OPSZ elnök üdvözletét, majd Nagy Zoltán elnök átvehette a Polgárőr Arany Érdemkereszt kitüntetést, melyet az OPSZ adományozott az Ecseri Polgárőr Egyesületnek.

Gál Zsolt polgármester Díszoklevél átadásával köszönte meg a polgárőrök munkáját. Elmondta, hogy olyan hasznos, áldozatos tevékenységet végeznek, ami Ecser hasznára és javára van. A Nagyközségi Önkormányzat kiemelten támogatja az egyesületet, hogy a lakosok minél biztonságosabb környezetben élhessenek. Külön kitért azokra, akik esetleg kritikával illetik a polgárőröket. Számukra is nyitva áll a lehetőség, hogy belépve az egyesületbe megmutassák, hogyan kell jobban dolgozni.

Aszódi Csaba András az Ecseri Szlovák Önkormányzat nevében üdvözölte a 20 éves csapatot. Elmondta, hogy a helyi hagyományokhoz szorosan hozzátartozik az utcákon való vonulás, tánc, és ilyenkor mindig biztonságban érzik magukat, hiszen a polgárőrök vigyáznak a résztvevőkre.

Kardos Pál 20 éves polgárőr tagságuk elismeréseként kitűzőt adott át Koczkás László és Barta Zoltán polgárőröknek.

A nap folyamán a résztvevők megtekinthették az erre az alkalomra az egyesület által kiírt gyermekrajz-pályázat legjobban sikerült munkáit. Az egyesület bemutatta régi egyenruházatát. Megnézhették a vendégek a rendszámfelismerő készüléket, a járőrautót, a két évtizedben kapott elismeréseket, okleveleket.


Kardos Pál az OPSZ alelnöke, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szövetség elnöke, Horváth Zsolt, az Ecseri Polgárőr Egyesület elnökségi tagja, és Koczkás László, az Ecseri Polgárőr Egyesület korábbi elnöke


Emléktárgyak, elismerések kiállításaAz Ecseri Polgárőr Egyesület járőrautója

Korábbi és jelenleg rendszeresített egyenruhák kiállítása


Rendszámfelismerővel ellátott gépkocsi

Az ecseri gyerekek rajzverseny keretében mutatták be, ők hogyan látják a polgárőrök munkáját


Kardos Pál a Williams Televíziónak nyilatkozik

Gál Zsolt polgármester a polgárőrök közöttKészül az ebéd, a szakács: Nagy Sándor polgárőr

Régen ilyen nagy volt a mobiltelefonSebességmérőnél próbálhatták ki a gyerekek, milyen gyorsan tudnak futni

Az ünnepség: Gál Zsolt, Kardos Pál és Nagy Zoltán, az Ecseri Polgárőr Egyesület elnökeA polgármester úr Díszoklevéllel köszönte meg az Egyesület tevékenységét
Körmöndi Bernadett r. fhdgy. átveszi a rendőrségnek adományozott oklevelet

Aszódi Csaba András és Sosovicza Jánosné a Szlovák Önkormányzat részéről köszöntötték a Polgárőrséget
Hatalmas torta

honlapkészítés: dupai