Élő televíziós közvetítés lesz május 10-én, vasárnap Ecserről

Nemzetiségi Kultúrák Napja - tematikus nap lesz a közmédiában

A Magyarországon élő nemzetiségek kultúrájának bemutatása a célja az MTVA újabb tematikus napjának, a Nemzetiségi Kultúrák Napjának. A május 10-i egész napos műsorfolyamban a közmédia több csatornáján is megismerkedhetnek a nézők és a hallgatók a magyarországi nemzeti kisebbségek anyanyelvével, kulturális és nemzetiségi örökségével.
Vasárnap folyamán több települést kapcsol élő, egyenes adásban a Duna és a Duna World Televízió. A szlovák nemzetiség bemutatásának színhelye Ecser lesz. A Zrínyi utcai Tájházból jelentkezik a műsor legalább három alkalommal.

A nap folyamán a műsor az alábbi időpontokban kezdődik:
07.30. Duna TV
10.10. Duna World
11.25. Duna World
12.01. Duna World
12.45. Duna TV
14.50. Duna World
22.25. Duna World

Kísérjék figyelemmel a televíziós műsort, ahol Ecser is teret kap!

Kérjük a Tisztelt Lakosság együttműködését a kulturált települési környezet kialakításában, és a közvetítés zökkenőmentes lebonyolításában!


Háttér:
A Magyarországon élő nemzetiségek kultúrájának bemutatása érdekében idén május második vasárnapján a Nemzetiségi Kultúrák Napja lesz a közmédiában. "Többször bejelentkeznénk élőben azokról a helyszínekről, ahol a nemzetiségiek élnek. Megpróbálnánk bemutatni a kultúrájukat egy kicsit oldottabb hangulatban, picit közelebb hozva azokat a honfitársainkat, akikkel mi együtt élünk most már régóta" – mondta Siklósi Beatrix, az MTVA főszerkesztője.

A tematikus nap megvalósítását a Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága segíti. "Számunkra is fontos az, hogy minél nagyobb teret nyerjünk a közszolgálati médiában, hogy bemutathassuk kultúránkat a többségi társadalomnak és más nemzetiségek számára. Hiszen a bizottságunkban 13 hazai nemzetiség van képviselve, és végül is az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja, hogy egy ilyen, számunkra fontos médiarendezvénye sor kerüljön" – mondta Fuzik János a Magyarországi nemzetiségek bizottsága elnöke.

A Nemzetiségi Kultúrák Napja május 10-én lesz látható és hallható a közmédia csatornáin.
Forrás: M1 Híradó


honlapkészítés: dupai