Kérhető az útdíjfizetési kompenzáció

Április 1-jétől a járási hivatalnál és kirendeltségein, valamint a kormányablakban, az okmányirodában és az ügysegédeknél kérhetik a nagycsaládosok és a mozgásukban korlátozottak az utólagos útdíjfizetési kompenzációt!

Az útdíjfizetési kompenzációra az jogosult, aki a D2 díjkategóriába tartozó, legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű személygépkocsi tulajdonosa, üzembentartója, és
a) négy vagy több gyermeket nevelő nagycsaládos személynek
b) négy vagy több gyermeket nevelő nagycsaládos személlyel egy lakcímen élő hozzátartozójának,
c) mozgásában korlátozott személynek vagy
d) mozgásában korlátozott személlyel egy lakcímen élő hozzátartozójának minősül

Az útdíjfizetési kompenzációt 2016. január 31-éig - a 2015. január 1. és 2016. január 31. között megváltott úthasználati jogosultság tekintetében - lehet kérelmezni a járási hivatalnál és kirendeltségein, valamint a kormányablaknál, az okmányirodánál vagy az ügysegédeknél.

A kérelemhez mellékelni kell a vásárlást és érvényességet nyugtázó értesítés vagy ellenőrző szelvény másolatát. Mobiltelefon útján - rövid szöveges üzenettel - történő vásárlás esetén a vásárlást nyugtázó értesítés alapján kitöltött formanyomtatványon kell nyilatkozni.

A kérelmet a jogosult lakóhelye szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal (Pest megyei lakosok esetében Pest Megyei Kormányhivatala) bírálja el, és utalja vissza a kérelmező által kérelemben megjelölt módon.

A jogosult azonos időszakra csak egy forgalmi rendszám után, és csak a tulajdonában vagy üzemben tartásában lévő személygépkocsira tekintettel vehet igénybe útdíjfizetési kompenzációt.

Amennyiben Ön is jogosult az útdíj kompenzációra, kérjük, forduljon bizalommal a Vecsési Kormányablak, valamint a Vecsési Járási Hivatal munkatársaihoz!

(Vecsési Járási Hivatal)


honlapkészítés: dupai