Húsvéti rendőri ellenőrzések

A húsvétkor - a balesetmentes közlekedés érdekében - a Pest megyei utakon is ellenőrzésekre lehet számítani.
A húsvéti ünnepek ideje alatt – az elmúlt évek tapasztalatai szerint - sokan kelnek útra, ezért megnő a forgalom a megye útjain. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. április 2. és április 6. közötti időszakban közúti ellenőrzéseket tart.
Az ellenőrzés elsődleges célja a megye területén bekövetkező balesetek megelőzése érdekében az ittas vagy bódult állapotban vezető személyek kiszűrése, a szabályszegő járművezetők intézkedés alá vonása, a kerékpárosok közúti közlekedésére vonatkozó közlekedési szabályok betartása, a passzív biztonsági eszközök használatának, valamint a járművek műszaki állapotának ellenőrzése, illetve a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése és a zavartalan közlekedés biztosítása. A Pest megyei rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak ezen időszak alatt is a gyorsforgalmi úthálózat, a főútvonalak forgalmának folyamatosságára és a forgalmi torlódások megelőzésére.
A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a közúti ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása.


honlapkészítés: dupai