Zárszámadó közgyűlést tartott a Hagyományőrző kör

A január-február hónap az egyesületi közgyűlések megszokott időpontja. Ilyenkor nyílik alkalom számot vetni az elmúlt év munkájáról, és megtervezni az idei tennivalókat. A téli esték alkalmasak arra is, hogy az egyesületek tagjai, családjuk egy kis beszélgetésre, vidám estére összegyűljenek.

A Zöld koszorú Hagyományőrző Kör tagsága is így tette, mikor 2015. január 24-én zárszámadó közgyűlést és batyus bált tartott.

Az Egyesület elnöke, Aszódi Csaba András köszöntötte a Művelődési Ház nagytermét megtöltő tagságot, majd Sosovicza Jánosné ismertette a Nyugdíjasok fellépéseit. Beszélt arról a tánctanítási munkáról is, melyet az Andrássy utcai Óvodában végez.
A Laky Ilonka Általános Iskola tánccsoportjainak munkájáról Leskó Gábor tartott beszámolót.
Harazin Piroska és Lukics Gábor a felnőtt tánccsoport mutatta be képes előadás formájában.
A pénzügyi beszámolót elfogadta a tagság, majd újraválasztotta az eddigi vezetőséget.
Barta Zoltán jegyző az önkormányzat nevében köszöntötte az egybegyűlteket, átadva Gál Zsolt polgármester üdvözletét.

A hivatalos rész után a Zöld koszorú tánccsoportjai mutatták meg, mit tudnak, milyen koreográfiákat tanulta. Fellépett az iskolás, a felnőtt és a nyugdíjas tánccsoport. A táncbemutatók után a Már a mienk a menyasszony című 2001-ben Ecseren forgatott dokumentumfilmet tekinthette meg a tagság, mely sokakban szép emlékeket ébresztett. A film végén a rendező Király Katalin, valamint Jan Fabisik szlovákiai koreográfus méltatta az ecseriek hagyományőrzését.
A műsor után az Újhartyáni Fúvószenekar szórakoztatta a vendégeket.


honlapkészítés: dupai