Új könyvek érkeztek az ecseri könyvtárba

Olvasni mindig jó, de talán a hosszú, hideg téli estéken, amikor kevesebbet vagyunk a szabadban még inkább kellemes időtöltés lehet. Ehhez kaphat kedvet az is, aki ellátogat a Rábai Miklós Művelődési Ház egy évvel ezelőtt újranyitott könyvtárába.
54 négyzetméteres könyvtárunk állománya meghaladja a 4500 darabszámot, ahol bárki kedvére válogathat a gyermek és felnőtt ismeretterjesztő könyvek, szépirodalmi művek vagy akár a szórakoztató irodalom remekeiből.
A könyvtár által szervezett könyvbemutatók és rendhagyó irodalomórák fontos eszközei lehetnek az iskoláskorú gyerekek olvasás iránti szeretetének felkeltésében. Ősszel Vig Balázs író és Balázs Ágnes írónő látogatott el az ecseri gyerekekhez. Mindketten sikeres, kortárs gyermekkönyv írók, akik egy-egy játékos, interaktív előadás közben mutatták be könyveiket. A felnőtt korosztály pedig Schaffer Erzsébettel találkozhatott egy felejthetetlen előadás keretében. A bemutatók szervezésében nagy segítségünkre volt a Pest Megyei Könyvtár, akikkel a tavalyi évben megállapodást kötöttünk és csatlakoztunk a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerhez. A könyvbemutatókon túl papírszínházzal, digitális fényképezőgéppel, könyvtári betűkészlettel, könyvtámasszal segítik könyvtárunkat. Könyvtárközi kölcsönzés útján minden olvasónak biztosítani tudjuk az általa keresett, de könyvtárunkban nem található könyv beszerzését. Így egyidejűleg akár több könyvtár olvasójává is válhat a könyvtárlátogató.
A Márai program és a Pest megyei Könyvtár segítségével az elmúlt évben több százezer forint értékű új könyvet kaptunk.
Kérjük, látogassanak el Könyvtárunkba, minden kedves Olvasót szeretettel várunk!

Rábai Miklós Művelődési és Közösségi Ház, Könyvtár


Schaffer Erzsébet a Művelődési Házbanhonlapkészítés: dupai