Nagy közönségsikere volt a IV. Ecseri Böllérfesztiválnak

2015. január 17-én, szombaton a Tájház udvarán került sor a IV. Ecseri Böllérfesztiválra. Az időjárás kellemesen alakult, messze elkerülte rendezvényünket a fagyos hideg szél. A fesztiválra látogatók megismerkedhettek a disznóvágás hagyományaival és megkóstolhatták a disznótoros finomságokat.

Idén 4 sertést dolgoztak fel az induló csapatok: Ecseri Malackodók, EKO Kft, Pécel 2119 Egyesület, Törökszentmiklósi és Ecseri Böllérek.

A kora reggeli órákban az ünnepélyes megnyitón a Zöld Koszorú Hagyományőrző Kör két táncosa közreműködött. Rendezvényünkön köszönthettük dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselőt, Szabó Istvánt Pest Megye Közgyűlésének elnökét, Gyenes Levente gyömrői polgármestert,, Dr. Molnár Zsoltot Péteri polgármesterét, Guczi Istvánt Szomolya polgármesterét, dr. Hrutkáné Molnár Monikát a KLIK Vecsési Tankerületének vezetőjét. És természetesen Szöllősi Ferenc polgármester és lelkes csapata is jelen volt Pécelről a 2119 Egyesület színeiben. A csapatot elkísérte Koncsekné dr. Kovács Ágnes jegyző asszony is.

A Törökszentmiklósi és Ecseri Böllérek egy meglepetéssel is készültek, született egy 15 méter hosszú kolbász, amit az RTL Klub rendezvényünkre látogató stábja örökített meg egy riport keretében.

Szakértő zsűri bírálta a csapatok által elkészített remekműveket. A zsűri elnöke Kelemen Endre Venesz-díjas mesterszakács volt. Munkáját segítette Dr. Simon Tamás a Szabadtűzi Lovagrend Nagymestere és Lovasi József a Szabadtűzi Lovagrend Rendvédelmi Főkapitánya. Valamint a Szabadtűzi Lovagrend lovagjai Dózsa György Schnitta – díjas éttermi szakács és Shwarz András Venesz – díjas mesterszakács.

A verseny végeredménye versenyszámonként:
A legjobb fogópálinka: Pécel 2119 Egyesület
Fogópálinka különdíjas: Dr. Szűcs Lajos
A legjobb forralt bor: Törökszentmiklósi és Ecseri Böllérek
A böllérek legjobbja: Törökszentmiklósi és Ecseri Böllérek
A legjobb toros leves: Pécel 2119 Egyesület
A legjobb kolbász: Törökszentmiklósi és Ecseri Böllérek
A legjobb hurka: Ecseri Malackodók
A legjobb toroskáposzta: Pécel 2119 Egyesület
Közönségdíj: EKO Kft.
Vándordíj: Törökszentmiklósi és Ecseri Böllérek


Perzselik a disznótAz EKO Kft sátrában már reggel sült a kolbász


A Koszta-Sped Kft csapatának tagjai készülődnek
Dévényi Gáborné Művelődési Ház igazgató, Szűcs Lajos országgyűlési képviselő és Szőllősi Ferenc péceli polgármester
Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Gál Zsolt polgármester, Szabó István a Pest megyei Közgyűlés elnöke

honlapkészítés: dupai