112 millió forint támogatásban részesül Ecser!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy Pintér Sándor belügyminiszter úr döntése értelmében Ecser Nagyközség Önkormányzata 112.000.000 Ft fejlesztési támogatásban részesül. Az összegből 102.800.000 Ft útépítési célokra, 9.200.000 Ft településrendezési-terv készítésére, illetve eszközbeszerzésre használható fel. A mai nap folyamán már a támogatási szerződés aláírásra is került.

Az előző években az önkormányzatok egyre kevesebb központi forrásból gazdálkodhattak ezért az önkormányzatok többsége 2011-re jelentős adósságot halmozott fel.
Ecser Önkormányzata mindig szem előtt tartotta a biztonságos, hitel felvételtől mentes gazdálkodást.
Hitelállomány hiányában Ecser nem részesülhetett a Kormány adósságkonszolidációjából.
Az ebből kimaradt Önkormányzatok panaszait is figyelembe véve a Kormány úgy döntött, hogy pályázati lehetőséget biztosít a felelősséggel, megfontoltan működő településeknek.
Első körben az összes 2000 fő alatti és az ennél több lakosú települések közül 38 önkormányzat kapott támogatást. Az elnyerhető összeget a 10/2014.(II.19.) BM rendelet határozza meg lakosság szám alapján.

Itt szeretném megköszönni Szűcs Lajos országgyűlési képviselő úrnak és Tállai András államtitkár úrnak a hathatós közreműködését, melynek eredményeként elértük, hogy ahhoz a 38 településhez tartozhatunk, amelyek ebben az évben lesznek kárpótolva. Sőt ígéretet kaptunk további segítségre is!

Az Önkormányzat a pályázat benyújtásakor a Kálvária lakódombon útépítési feladatokat jelölt meg, amelyre még ebben az évben sor kerül. Rövidesen az ott lakókat tájékoztatni fogom a részletekről.


Gál Zsolt
polgármester


honlapkészítés: dupai