Ecseri Andrássy utcai Óvoda

Cím: 2233 Ecser, Andrássy utca 11-13.
Telefon: +36 29 335 201
Email: ovoda2sz@gmail.com
Óvodavezető: Durayné Környei Emese
Nyitva tartás: hétköznap 6.00 - 17.00

BÁL

OVIBÁL
2017. április 22.
18:00-tól
A Rábai Miklós Művelődési Házban
Az előző évek sikeres rendezvényei nyomán, idén is megrendezésre kerül az Ecseri Andrássy utcai Óvoda Ovibálja.
Műsorral, büfével, tombolahúzással biztosítjuk a kiváló hangulatot!
Szeretettel várunk mindenkit egy fergeteges retro buliba!

Jegyek elővételben (az óvodavezetőnél), és a helyszínen is kaphatók:
• belépőjegy: 1800 Ft.

a cikk folytatása
Óvodai Beiratkozás

HIRDETMÉNY

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a 2017/2018-as nevelési évre az

ÓVODÁS KORÚ GYERMEKEK
JELENTKEZÉSE

Ecser Nagyközségben
a következő időpontokban történik:

2017. április 10-én(hétfőn) 08.00 - 12.00 óráig,
2017. április 11-én (kedden) 12.00 - 17.00 óráig.

Beiratkozások helyszínei:
Andrássy utcai Óvoda Andrássy utca 11-13.
Cserfa Kuckó Óvoda Grassalkovich tér 4.

A víz világnapja

A Föld édesvízkészlete nem kifogyhatatlan, körforgásának és tisztaságának megőrzése érdekében azonban nagyobb figyelmet kell szentelnünk környezetünk védelmére is. A világ szinte minden állóvize, folyója szennyezett. Jelenünk és az utánunk érkező generációk sorsa múlhat azon, miképpen gazdálkodunk a Föld vízkészleteivel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk az élet egyik alapvető elemét. AZ ENSZ 1993-ban március 22.-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a természeti kincs.

Kisze nap

Téltemetés-tavaszvárás
A kereszténység felvétele előtt Európa népei téltemető–tavaszváró ünnepeket ültek. A téltemető szertartások lényege a tél s vele együtt a hideg, a gonosz erők, a betegségek elűzése volt. A megszemélyesített telet, amely általában egy szalmabábu volt, a kisze báb, tél végén a településen kívülre vitték, és elégették, vagy vízbe dobták. Hitték, hogy elpusztításával kivitték a telet, a betegségeket, az éhínséget és az ártó, gonosz erőket.

Találkozás a vadállatbefogóval

Március 20.-án a Művelődési házban jártunk, ahol a gyermekek kedvükre simogathatták az állatokat.. .persze ezek nem hagyományos háziállatok voltak. Az óvodások mégis bátran néztek szembe a kígyóval, a sárkánygyíkkal és a madárpókkal is. Élményekkel telve tértünk vissza az óvodába, ahol még másnap is erről beszéltek. Köszönjük a nagyszerű programot a szervezőnek, Szatmári Zsuzsinak.

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Óvoda II. eseménynaptára
Óvoda II. dokumentumtára

Az óvoda bemutatása

Óvodánk Ecser Nagyközség vasúton túli településrészén épült, a lakosság sok - sok munkával segítette az intézmény létrejöttét, hogy minden ecseri kisgyermek óvodai elhelyezése biztosított legyen. 1974-ben került átadásra.

Az óvoda csoportszáma: 4
Férőhelye: 100 fő
Kihasználtsága: minden nevelési évben 100% feletti

(Pedagógiai munkánk iránt a környező községekből is érdeklődnek és kérik gyermekük felvételét, vállalva az átjárás nehézségeit.)

A csoportszobák:

Összesen: 261 m²

Mindhárom csoportszoba összenyitható a földszinten, biztosítjuk az átjárhatóságot, a gyermekek igénye szerint, bármikor átmehetnek testvérükhöz, barátjukhoz.

A kiszolgáló helyiségek megfelelőek, méretben elhelyezésben:

áll a gyermekek rendelkezésére.

Óvodánk 2011-ben lett felújítva, a padlástér beépítésre került 1 csoport szobával, 1 mosdóval, öltözővel, orvosi szobával, irodával. A fenti nagyterem lehetőséget nyújt arra, hogy megfelelő tornatermet biztosítsunk gyermekeinknek, különböző rendezvényeket tartsunk ott.

Óvodánk udvarán (500 m²) 2 homokozó, famászókák, lengőgerendák, árnyékolók padok, asztalok, csúszda biztosítja a gyermekek fejlődését, szabadidős tevékenykedtetését. Pályázat útján nyert pénzösszegből, a szülők közreműködésével ültetett sövény, fák biztosítják az esztétikus és egészségesebb környezetet. A virágoskert gondozásában, és ápolásában a gyermekek is részt vesznek.

A szép, korszerűsített épület falai között végezzük nevelő-, oktatómunkánkat, melyet a derűs hangulat, kötetlenség és játékosság jellemez.

Differenciált neveléssel, egyéni foglalkozással és a családi neveléssel összhangban kívánjuk elérni céljainkat.

Óvodánk a "Tevékenységközpontú Óvodai Nevelési Program" szerint dolgozik, ez tökéletesen illeszkedik az Óvodai nevelés Országos Alapprogramjához és, mert:

A kollégák mindegyike nagy tapasztalattal rendelkezik tájékozottak a szakirodalomban.

honlapkészítés: dupai