Ecseri intézmények

Általános Iskola

Művelődési Ház

Óvoda I.

Óvoda II.

Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

a cikk folytatása
Karácsony a Cserfa Kuckó Óvodában

Az ünnepeink közül a karácsony az, amit a legnagyobb várakozás, és készülődés előz meg. Elkészül a karácsonyi dekoráció, mézeskalács illata lengi be az épületet, felcsendülnek a karácsonyi dalok. A gyerekek pedig egyre nagyobb izgalommal várják, hogy idén mit hoz a Jézuska. Majd eljön a várva-várt nap. Gyönyörű karácsonyfa, sok szép ajándék, öröm, csillogó szempárok.
Minden kedves ecseri lakosnak hasonló boldogságot kívánunk az elkövetkező ünnepekre és a jövő évre!

Cserfa Kuckó Óvoda

Sikeres zöld óvoda pályázat

A Cserfa Kuckó Óvoda -az idei év őszén- benyújtotta pályázatát a három évvel ezelőtt elnyert "Zöld óvoda" cím meghosszabbítása érdekében. A pályázatokat értékelő bizottság sikeresnek találta beadványunkat, így újabb 3 évig lehetünk "Zöld óvoda".

Tehetség nap az óvodában

Az idei évben első alkalommal rendeztük meg az Andrássy utcai Óvodában a Tehetség nap elnevezésű programunkat. Ezen a napon a Laky Ilonka Általános Iskolából látogattak el intézményünkbe a gyerekek és megmutatták nekünk tudásukat. Rövid bemutatkozás után, elmesélték , hogyan kezdték el, mióta foglalkoznak vele és mennyire volt nehéz megtanulniuk azt a tevékenységet, amit bemutatnak. Láthattunk szintetizátor bemutatót, Rubik-kocka kirakást, hegedűvel eljátszott zeneművet és hula táncot is.

Márton nap az óvodában

Szent Márton kiemelkedő személyisége a magyar néphagyomány körnek. Pannónia földjén, Szombathelyen született a IV. században, majd római katonaként szolgálva jutott francia földre. Nemes lelkületű emberként mindig is fontosnak tartotta a segítségnyújtást, legjelentősebb cselekedeteként arra emlékezünk, mikor egy hideg téli napon megsajnálva a didergő koldust, szép katonai köpenyét kettészelte kardjával és megosztotta vele. A legenda szerint Márton akkor este álmot látott, az Isten szólt hozzá, arra kérvén, hogy álljon az ő szolgálatába.

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Intézmények eseménynaptára
Intézmények dokumentumtára

honlapkészítés: dupai