Feloldották a tűzgyújtási tilalmat

A miniszter határozata szerint az erdőket érintő tűzesetek számának csökkenése, a korábbi napok időjárása, valamint a meteorológiai előrejelzések alapján a tűzgyújtási tilalom elrendelését előidéző indokok már nem állnak fenn az ország teljes területén, így az országos tűzgyújtási tilalom további fenntartása nem indokolt.

A fokozott tűzveszély elmúltával az erdőben tüzet gyújtani csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időszakban szabad, úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen.

A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. A tűz őrzéséről és annak eloltásáról, a tűzvédelmi szabályok betartásáról a tűz gyújtója köteles minden esetben gondoskodni.

Továbbra is fokozott figyelemmel kell eljárni az erdőn kívüli területeken is minden esetben az avar, gyom illetve növényi hulladék égetésénél, mert a tűz felügyelet nélkül könnyen továbbterjedhet és életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető közvetlen tűzeset forrása lehet.

honlapkészítés: dupai