38 bankfiókban várják az ügyfeleket

Tisztelt Ügyfelünk
Köszöntjük a PÁTRIA TAKARÉK nevében!
Örömmel tájékoztatjuk, hogy 2012. január 1-től a Dél-Pest Megyei Takarékszövetkezet, a Monor és Vidéke takarékszövetkezet és a Pécel és Vidéke Takarékszövetkezet egyesülve folytatja működését

Az egyesülés révén létrejövő új szövetkezeti hitelintézet 47 milliárd forintos mérlegfőösszege alapján az ország negyedik legnagyobb takarékszövetkezete lesz, amelynek saját tőkéje megközelíti a négymilliárd forintot. Az összeolvadó szervezetek egyesítik a Pest megyei takarékok mérlegfőösszegének, hitelállományának és adózás előtti nyereségének csaknem 60 százalékát.
A Monor és Vidéke Takarékszövetkezet 2009 szeptembere óta tagja a TakarékPont országos hálózatának. A Dél-Pest Megyei és a Pécel és Vidéke Takarékszövetkezet fiókjai 2012. április 1.-jével kezdik meg a hálózat termékeinek értékesítését. Ennek révén a PÁTRIA Takarék az ország legnagyobb TakarékPontos hálózata lesz.
A számlacsomagok és hitelkártyák, személyi kölcsönök és jelzáloghitelek, befektetési és biztosítási termékek mellett a TakarékPont országos hálózata olyan előnyt is biztosít, hogy Ön a saját bankszámlájához kapcsolódóan az ország 24 TakarékPontos takarékszövetkezetének közel 400 fiókja közül bármelyikben kezdeményezni tudja készpénz ki-, illetve befizetését.
A PÁTRIA Takarék Budapesttől Nagykőrösig terjedő működési területén 38 fiókkal rendelkezik majd, közülük 14 olyan településen van, ahol más pénzügyi szolgáltató nem érhető el. Az egyes fiókok elérhetősége és nyitva tartása 2012. január 2-át követően megtekinthető a www.patriatakarek.hu">www.patriatakarek.hu">www.patriatakarek.hu">www.patriatakarek.hu honlapon.
A PÁTRIA Takarék egy olyan regionális takarékszövetkezet lesz, amely hatékonyabb és biztonságosabb működés mellett ügyfelei előtt új üzleti távlatokat képes megnyitni. A PÁTRIA Takarék az országban elsőként etika orientált takarékként, öko-Takarék-ként kívánja folytatni tevékenységét.
Pénzügyi körfolyamatok kialakításával, helyi pénzből előremutató helyi célok megvalósítását tűzte ki célul. Aktívan kíván közreműködni a fenntartható fejlődés előremozdításában, a szociális és környezeti feltételek javításában, valamint az etikus finanszírozási célok támogatásában. Kiemelten kívánja kezelni az energiahatékonysági beruházások, a környezetkímélő mezőgazdasági fejlesztések, a civil szervezetek és a társadalmi kezdeményezések finanszírozását, szem előtt tartva a létrehozott társadalmi-környezeti hasznot is a nyereségesség mellett.
Pénzforgalomhoz kapcsolódó banki szolgáltatások feltételei
Az egyesülést követően a PÁTRIA Takarék egységes kiszolgálást biztosít teljes ügyfélkörének, amelyet a kibővült hálózat bármelyik fiókjában kezdeményezhet. A pénzforgalmi szolgáltatások tekintetében az egyesülés fordulónapját követően a fennálló szerződések változatlan tartalommal maradnak hatályban. A Monor és Vidéke Takarékszövetkezet ügyfélkörének számlaszámai az egyesülést követően változatlanok maradnak. A Dél-Pest Megyei Takarékszövetkezet és a Pécel és Vidéke Takarékszövetkezet ügyfeleinek számlaszámai az egyesülés fordulónapjától megváltoznak. A meglévő csoportos beszedési és állandó megbízások a korábbi rend szerint teljesülnek. Átutalási megbízást ezután is a megszokott módon adhat meg: fiókjainkban, NetB@nkon keresztül vagy az Elektra Banking rendszerben.
A PÁTRIA Takarék SWIFT kódja: TAKBHUHB

Hitelekhez kapcsolódó banki szolgáltatások feltételei
A három takarékszövetkezet összeolvadása a szerződött hitelek feltételeiben, teljesítési módjában, illetve az ügyfél és a jogutód takarékszövetkezet jogviszonyában semmilyen változást nem jelent. A továbbiakban ugyanúgy az aláírt kölcsönszerződés, illetve annak esetleges mellékletei maradnak érvényben az alábbi kiegészítéssel.
A Dél-Pest Megyei és a Pécel és vidéke Takarékszövetkezet ügyfeleinek kölcsön-, hitelszerződései a számlaszámok változása miatt módosítására kerülnek. Ennek további részleteiről külön értesítést küldünk. Az egyesülés napjától a kölcsön-, hitelszerződésben nem rögzített kondícióra vonatkozóan a mindenkori hirdetmény lesz az irányadó, amely - az üzletszabályzattal és az általános szerződési feltételekkel együtt - 2012. január 2-től megtekinthetők a www.patriatakarek.hu">www.patriatakarek.hu">www.patriatakarek.hu">www.patriatakarek.hu honlapon, illetve a fiókhálózatban.
Megújult termékeinkről és szolgáltatásainkról és elérhetőségeinkről tájékoztatást kaphat munkatársainktól a hálózat fiókjaiban és 2012. január 2-át követően a www.patriatakarek.hu">www.patriatakarek.hu">www.patriatakarek.hu">www.patriatakarek.hu honlapon.

Feladatainkat az 1261 tulajdonos bizalmát élvezve,a takarékszövetkezet működését, gazdálkodását irányító 9 fős igazgatóság és a tevékenységükre vonatkozó folyamatos ellenőrzést biztosító 5 fős felügyelőbizottság közreműködésével végezzük.
Küldetésünk,hogy minden területen, a magán-, és vállalkozói számlavezetés és ehhez kapcsolódó szolgáltatások, a kisebb összegű személyi kölcsönöktől, a jelzáloghiteleken át egészen a nagyobb volumenű vállalkozói hitelig, versenyképes termékeket magas színvonalon történő ügyfélkiszolgálás mellett tudjunk nyújtani, mellyel a PÁTRIA Takarék, mint az ország egyik legnagyobb takarékszövetkezete méltó helyet képviseljen a hazai piac versenytársai között.
Reméljük, hogy a jövőben is a megelégedett ügyfeleink között üdvözölhetjük.
Tisztelettel
PÁTRIA Takarék Vezetősége

Tisztelt Ügyfelünk!
Az alábbiakban tájékoztatjuk a Dél-Pest Megyei-, a Monor és Vidéke- és a Pécel és Vidéke Takarékszövetkezetek 2011. év végi munkarendjéről és a PÁTRIA Takarék 2012. január 2-től érvényben lévő nyitvatartási rendjéről, illetve az ügyfélmegbízások befogadási és teljesítési rendjéről.
2011. év végi módosított nyitva tartás
2011. december 30-án a Monor és Vidéke Takarékszövetkezet kirendeltségei 11:30 óráig tartanak nyitva, a valuta és forint pénztárak 11:15 óráig állnak az Önök rendelkezésére. A forint számla terhére, belföldi forint forgalomban indított átutalásra vonatkozó tárgynapi teljesítésű megbízásait abban az esetben tudjuk teljesíteni, ha papír alapon délelőtt 11 óráig, elektronikus csatornán benyújtott megbízásait 11:20 óráig eljuttatja a kirendeltségre. A VIBER rendszeren történő megbízás leadási határideje 11:00 óra.
2012. Év eleji nyitva tartás
2012. január 2-án és január 3-án a PÁTRIA Takarék valamennyi fiókjában bankszünnap lesz. Január 2-án nem fogadunk jóváírásokat és az elektronikus úton bejövő megbízásokat sem teljesítjük. Január 3-án az elektronikus csatornán 17:20 óráig benyújtott fizetési megbízásokat teljesítjük tárgynapon, a bejövő forint és deviza jóváírásokat fogadjuk.
2012. január 4.-től a fiókhálózat az alábbi munkarend és nyitvatartási rend szerint működik:
Nyitva tartás (ebédszünet nincs) Pénztár nyitva tartás Valutapénztár nyitva tartás Átutalási megbízás befogadási határidő - papír alapon Átutalási megbízás befogadási határidő - elektronikusan*
Hétfő 8:00 - 17:30 8:00 - 17:15 9:00 - 17:15 15:00 17:20
Kedd 7:30 - 16:00 8:00 - 15:45 9:00 - 15:45 15:00 17:20
Szerda 7:30 - 16:00 8:00 - 15:45 9:00 - 15:45 15:00 17:20
Csütörtök 7:30 - 16:00 8:00 - 15:45 9:00 - 15:45 15:00 17:20
Péntek 7:30 - 14:30 8:00 - 14:15 9:00 - 14:15 14:00 17:20
* Kivéve a hónap utolsó munkanapját. Ha a hónap utolsó munkanapja hétfő - csütörtökre esik, akkor 16:00 óráig, ha Pénteki nap, akkor 14:30 óráig fogadjuk be a megbízásokat.
Az egyesüléssel járó feladataink elvégzése érdekében módosított nyitva tartási rend által okozott kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük. Reméljük, hogy a PÁTRIA Takarék hosszabb üzemidővel történő működése valamint az ebédidő eltörlése az Önök kényelmét szolgálja.
Tisztelettel.
Gyömrő, 2011. november 30. PÁTRIA Takarék Vezetősége

honlapkészítés: dupai