Földrengés Szilveszter napján

2006. december 31-én 14.39. órakor a Richter skála szerinti 4,1-es erősségű földrengés rázta meg településünket. A rengés központja Gyömrő térségében volt, az előzetes adatok szerint 10 - 15 km-es mélységben. Ecseren morgó hang kíséretében néhány másodpercig rázkódtak az épületek. Megszűnt az áramszolgáltatás egy időre a település néhány utcájában. Ugyancsak szünetelt a telefonszolgáltatás is. Az emberek az utcára futottak, megtárgyalták az eseményeket, felmérték, hogy érte-e kár a házukat. A szolgáltatások rövid idő múlva helyreálltak. Személyi sérülés nem történt. Néhány épületen keletkeztek repedések. A mai napig öt bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalba károkról.

A rengés után néhány perccel Harazin István polgármester úr utasította az intézményvezetőket, hogy menjenek az általuk vezetett intézménybe, és mérjék fel, keletkezett-e kár. Az önkormányzati intézmények néhány repedéstől eltekintve épségben vészelték át a földrengést.

Akinek kára keletkezett, mielőbb jelentse be a biztosítójánál.

Ha biztosítással nem rendelkezik, vagy a biztosítója nem fizet, kérjük, forduljanak írásban a Polgármesteri Hivatalhoz.

Amennyiben az épület olymértékben károsodott volna, hogy műszaki felmérése szükséges, a Gyömrői Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályának, mint elsőfokú Építéshatóságnak a szakemberi állnak a rendelkezésükre. Telefonszám: 330-011/116. mellék

honlapkészítés: dupai