Az ecseri időseket köszöntése a Művelődési Házban

Ezzel a Sütő András idézettel kezdte beszédét Gál Zsolt polgármester szombaton este a Művelődési Házban, ahol az Idősek Világnapja alkalmából üdvözölte az ecseri nyugdíjasokat.
A Polgármesteri Hivatal minden évben ősszel rendezi meg az idősek teadélutánját, és így tett az idén is.
A polgármester úr beszédéből idézünk:

„A mi világunk Önökkel: apáink, anyáink, nagyapáink, nagyanyáink életével, munkájával kezdődött. Önök építették fel a mi generációnk világát, és mi ebből meríthetünk erőt, hitet és bátorságot.
Ez a nap, az Idősek Világnapja alkalmat ad a megállni a rohanásban, alkalmat ad érzéseink kimondására, a köszönetre, és alkalmat ad a legfontosabbra, a találkozásra.
De a találkozás öröme mellett tudom a kötelességemet, vagyis azt, hogy kifejezzem a saját korosztályom, illetve a tőlem fiatalabbak és idősebbek köszönetét is. Mert tudjuk, hogy értünk dolgoztak, értünk viselték el a megaláztatásokat. Hála a sok verejtékért, a biztató mosolyért, az aggódásért, a hibáink elfogadásáért, az építő kritikákért, és az egy-egy jól irányzott pofonért is.”
Végezetül egészséget, sok-sok megbecsülést és tartalmas boldog életet kívánt a megjelenteknek.

A beszéd után Zsuzsa Mihály énekes műsorát láthattuk, aki nagy sikert aratott nótáival, operett slágereivel. Nem is idegenként érkezett Ecserre, hanem ismerősként, hiszen a szomszédos XVII. kerület lakója.

honlapkészítés: dupai