A Központi Statisztikai Hivatal levele

Vállalkozások Vezetői részére

Tisztelt Cím!

Mindenekelőtt szeretném megköszönni, hogy vállalkozása együttműködő partnere a KSH-nak és adatszolgáltatásával hozzájárul ahhoz, hogy valós képet kaphassunk az ország helyzetéről, a gazdaságban zajló folyamatokról. a KSH 2011. október 1. és 31. között hajtja végre a következő népszámlálást. Ebből az alkalomból fordulok Önhöz, kérve, hogy támogassa a népszámlálás ügyét oly módon, hogy lehetővé teszi a dolgozóik számára a kérdőívek interneten való kitöltését.
Az internetes válaszadás a népszámlálás egyik legfontosabb újdonsága. Úgy véljük, hogy ez a lehetőség sokak számára a legegyszerűbb, legkényelmesebb megoldás, és nem utolsó sorban költségkímélő, a feldolgozás gyorsaságát, minőségét elősegítő eljárás. A kitöltés egy átlagos család esetén 25-30 percet vesz igénybe. Az internetes válaszadásra 2011. október 1-jétől október 16-ig van mód a www.enepszamlalas.hu oldalon. A jó minőségű adatokhoz és a gyors feldolgozáshoz nyújthat segítséget azzal, ha lehetővé teszi, hogy alkalmazottai a munkahelyi számítógépet használva az interneten válaszoljanak a népszámlálási kérdésekre.
Az előző népszámlálás óta eltelt 10 évben nagyon sok változás történt az ország társadalmában és gazdaságában. A friss népszámlálási adatok segítik a társadalmi, szociológiai folyamatok jobb megértését, a beavatkozást igénylő ügyek, területek kiválasztását, a tennivalók megfogalmazását. A népszámlálás a statisztika eszközeivel nyilvánossá teszi a társadalom valós állapotát, támpontokat nyújt a „közjó” megfogalmazásához és érvényesítéséhez. Ugyanakkor a vállalkozások is fontos információkhoz jutnak a népszámlálás adatai alapján, amelyeket üzleti döntéseik megalapozásához tudnak felhasználni. A népszámlálási adatok pontossága ezért mindnyájunk közös érdeke. Egy sikeres népszámlálás pontos és megbízható adataival majd egy évtizedig szolgálja az egész társadalom, így az Ön vállalkozásának érdekeit is.
A naprakész tájékoztatás érdekében a Hivatal népszámlálási honlapot (www.nepszamlalas.hu) működtet: ezen a honlapon tájékozódhat a népszámlálás részleteiről, érdekességeiről is. Várjuk kérdéseiket és észrevételeiket az info.nepszamlalas@ksh.hu e-mail címen.
Az internetes válaszadás elősegítésében való együttműködésüket előre is megköszönve, üdvözélettel

Dr. Vukovich Gabriella
a Központi Statisztikai Hivatal elnöke

honlapkészítés: dupai