Önkormányzati felhívás

Tisztelt Ecseri Lakosok!

Az a megtiszteltetés érte településünket, hogy a szlovák – magyar megbékélés jegyében az idén Ecseren rendezik meg a Váci Egyházmegye szlovák imanapját

2011. október 8-án, szombaton.

A program a következő:
11.00. Szentmise a templomban
A szentmise után várhatóan 12.00. órakor körmenet indul az Attila utca – Gagarin utca sarkán lévő Mária szoborhoz. A menet útvonala: Templom – Rákóczi utca – Steinmetz kapitány utca – Attila utca.
Litánia a Mária szobornál.
A menet résztvevői ugyanazon az útvonalon haladva a Művelődési Házba mennek.
Kb. 15.00. órakor folklórműsor a Művelődési Házban.

A menet elhaladtáig a rendőrség és a polgárőrség a fenti útvonalat lezárja, ezért számítani kell arra, hogy a közlekedés szombaton 12.00. és 13.30. óra között korlátozva lesz. A Gagarin utca – Attila utca kereszteződésében padok lesznek az úttestre helyezve, ezért ezeket az utcákat hosszabb ideig érinti a lezárás.

Nagyon örülünk neki, hogy előzetesen már több százan jelezték részvételi szándékukat.

Szeretnénk, hogy a rendezvény kapcsán kedvező kép alakuljon ki községünkről a résztvevők között, az Ecserre látogató magas rangú vendégek körében, és a televízió tudósításának köszönhetően a szélesebb közvélemény előtt is.

Ehhez várjuk az Önök segítségét.

Kérjük, hogy az ingatlanuk előtti utcaszakasz rendezettségéről szíveskedjenek gondoskodni.
A rendezvény ideje alatt kerüljék azokat a tevékenységeket, amelyek a programokat megzavarhatnák. (pl.: zajjal járó munka, hangos udvari zenehallgatás, gazégetés stb.)

Az Ecseri Római Katolikus Egyházközség tisztelettel kéri a körmenet útvonalán lakókat, hogy a körmenet időtartamára helyezzenek gyertyát ablakaikba.

Szeretettel meghívjuk és várjuk a rendezvényre!

Tisztelettel:

Gál Zsolt
polgármester

Aszódi Csaba András
az Ecseri Szlovák Önkormányzat elnöke

Információs telefonszám: 06-29/335-161 Szombaton is 10.00.-17.00. óráig

honlapkészítés: dupai