Partnerséget építünk

Magyarország - Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013.

Partnerséget építünk

Az Ecser és Cabaj- Èápor községek közötti „Partnerséget építünk” projekt negyedik eseménye kerül megszervezésre 2011. augusztus 27-én és 28-án Cabaj-Èápor szlovákiai településen, melyen az ecserieket a község vezetése, a Zöldkoszorú Néptáncegyüttes táncosai, Hagyományőrző Kör tagjai és a Szlovák Önkormányzat tagjai és külső segítői képviselik. A projektnek a záró eseményén a két község közötti vetélkedők (zsákban-ugró verseny), sportesemények (foci, lengőteke, gyeplabda) kerülnek megszervezésre (aug. 27.), illetve kulturális műsor keretében lépnek fel az ecseri táncosok (aug. 28) – mind a fiatal, felnőtt és a nyugdíjas korosztály is. A programot színesti még a közös szentmise (aug. 28.), melyen az ecseriek népviseletükbe öltözve vesznek részt.
A kétnapos rendezvény végén a községek vezetői és projektmenedzserei részéről közös értékelő tájékoztatóra is sor kerül, mely megfelelő zárása lesz a közel egy éves együttműködésnek.
Az projektet a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében az Európai Unió (ERFA) társfinanszírozza. www.husk-cbc.eu
Jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Európai Unió
Európai Regionális Fejlesztési Alap

honlapkészítés: dupai