Felavatták az Ecseri Tájházat

2006. október 28-án, szombaton délután ünnepélyes keretek között ünnepelte Ecser lakossága a Tájház elkészültét. Az Ecseri Szlovák Kisebbségi Önkormányzat, az Ecser Községi Önkormányzat, a Zöld koszorú Hagyományőrző Kör rendezésében tartották a megnyitó ünnepséget.
14.00. órakor menettánc indult a Polgármesteri Hivatal elől, majd Szabó Sándor plébános úr szentelte meg az épületet. Ezután kulturális műsor kezdődött az udvaron felállított sátorban, ahol felléptek Kerepes, Kistarcsa, Szomolya hagyományőrző csoportjai is. Természetesen a házigazda ecseri tánccsoport is műsort adott.
Az érdeklődő látogatók megtekintették a berendezett tájházat. A szobák, kamra, pince istálló teljesen be vannak rendezve, így megőrzésre kerülnek a gazdag ecseri hagyományok, bútorok, ruhák, használati tárgyak, szobrok, képek jelenítik meg a múltat.
A Tájház épületét a Községi Önkormányzat vásárolta meg, felújítását a Szlovák Kisebbségi Önkormányzat forrásai, pályázati összegek és sok társadalmi munka tette lehetővé. A kiállított tárgyak a helyi lakosok adományai.
A Tájház látogatási lehetőségéről a Kisebbségi Önkormányzat jövő heti ülésén dönt.

honlapkészítés: dupai