A Magyar Nemzeti Bank pályázata

Nagyobb biztonság a pénztárakban a hamis bankjegyek ellen – most támogatott áron!

Az egyszerű UV-A-lámpák korszaka lejárt – itt az UV-A/C-készülék vásárlási pályázat kiskereskedőknek!

A Magyar Nemzeti Bank anyagilag is támogatja, hogy a kiskereskedők megbízhatóbb bankjegyellenőrzést lehetővé tevő, modern UV-A/C-készüléket vásároljanak.

A jegybank a pályázat során az UV-A/C-készülékek nettó kiskereskedelmi árának 60 %-ával (de készülékenként legfeljebb 20 ezer forinttal) támogatja a programban résztvevő kiskereskedőket. A programban résztvevő kiskereskedők már a vásárláskor az MNB támogatással csökkentett áron juthatnak UV-A/C készülékhez.

A támogatási programban résztvevő forgalmazók elérhetőségi adatait valamint a programba felvett UV-A/C-készülékek típusát, árát, részletes jellemzőit, továbbá egyéb tájékoztató információkat a forgalmazóktól kapott adatok alapján összeállított, a www.mnb.hu honlapon megtalálható TERMÉKLISTA tartalmazza.

Kik jogosultak az MNB támogatásra?

Az a kiskereskedelmi tevékenységet végző, üzletet üzemeltető kereskedő, aki:
- szerepel a nyilvános cégjegyzékben, és a bejegyzésre 2011. január 1-jét megelőzően került sor,
- - legutolsó lezárt üzleti évére vonatkozó beszámolóját elektronikus úton nyilvánosságra hozta,
- üzleteiben kizárólag a 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 6. melléklete szerinti, meghatározott termékkör-kategóriákba eső termékek forgalmazását végzi:

1. Élelmiszer; 3. Textil; 4. Ruházat; 5. Babatermék; 6. Lábbeli- és bőráru; 7. Bútor, lakberendezés, háztartási felszerelés, világítástechnikai cikk; 9. Villamos háztartási készülék és villamossági cikk; 16. Könyv; 17. Újság, napilap, folyóirat, periodikus kiadvány; 18. Papír- és írószer, művészetellátó cikk; 20. Illatszer, drogéria; 21. Háztartási tisztítószer, vegyi áru; 27. Játékáru; 45. Kreatív-hobbi és dekorációs termék; 46. Használtcikk.

- üzletének vagy üzleteinek átlagos alapterülete nem haladja meg a 400 m2-t,
- üzletenkénti éves árbevétele meghaladja a 10 millió, illetve 2010-ben alakult kiskereskedés esetén az 5 millió forintot.

Hogyan juthat a kiskereskedő az MNB-támogatáshoz?
1. Pályázati anyag letöltése az MNB honlapjáról – szükséges dokumentumok elkészítése, megszerzése (Nyilatkozat, Aláírási címpéldány, 0-s adóigazolás, Pénztárgép adatközlő lapok)
2. 2. Pályázat beküldése (postai úton vagy személyesen) az MNB-hez.
3. 3. Az MNB elbírálja a jogosultságot.
4. 4. Az MNB-támogatásra jogosult kiskereskedők részére az MNB postai úton eljuttatja a kupon(oka)t és információs anyagokat.
5. 5. A kiskereskedő kiválaszt az MNB TERMÉKLISTÁjáról egy UV-A/C készülék típust, valamint egy értékesítési pontot, ahol az MNB-támogatással csökkentett áron megvásárolja az általa kiválasztott UV-A/C-készüléket.

További információ: uv.ac.program@mnb.hu
Telefon: 421-33-73
Fax: 421-33-91
www.mnb.hu/Bankjegy_es_erme/UV-AC/informaciok-uv-ac-keszlek-vasarloknak

honlapkészítés: dupai