Ebzárlat elrendelése

A Pest megyei Állategészségügyi és Éelelmiszer Ellenőrző Állomás Kerületi Főállatorvosi Hivatala M-4897-52-3-10/2006. számú határozatában a 41/1997. (V. 28.) FM rendelet 421 §-a által biztosított jogkörében
Ecser
község közigazgatási területére 2006. október 1-jétől október 27-ig terjedő időtartamra ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.
Az ebzárlat 2006. október 27-én feloldásra kerül.
Az ebzárlat tartama alatt:
- tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek, a zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnét ki nem szökhetnek.
- kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
- a község területéről kutyát vagy macskát csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
- vadászebek, fegyveres erők és testületek ebei használatuk idejére mentesek a korlátozás allól.
- pásztor ebeket szájkosárral ellátva szabad állatok őrzésére alkalmazni.
- a helyi polgármesteri hivatal köteles az ebzárlat idején szabadon talált kutya és macska befogása és állami kártalanítás mellőzésével történő leölése iránt intézkedni.

Az önkormányzat - az Állategészségügyi törvény 42. § (2) bekezdésének b, pontja alapján ezen időszak kezdetéig köteles a kóbor ebek befogásáról intézkedni. A határozat a település közigazgatási területére más számon elrendelt esetleges ebzárlat hatályát nem érinti.

Ezen határozat fellebbezésre tekintet nélkül azonnal végrehajtható.
A határozat ellen 15 napon belül a Pest megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás igazgató főállatorvosához címzett, de hivatalomhoz 2 példányben benyújtott fellebbezéssel lehet élni.

Indokolás

Így határoztam, mert a Pest megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás 834/008/Pest/2006. számú körlevélben elrendelte a Rókák és egyéb vadonélő ragadozók orális immunizálását. A csalétek vakcina repülőgépes kiszórásának első napja 2006. október 1., várható befejező napja 2006. október 6. Határozatomat az állategészségügyről szóló 2005. évi CLXXLVI. törvény 36. § (1) bekezdés h, pontja és a kerületi állategészségügyi és élelmiszer ellenőrző hivatalok illetékességi területéről szóló 61/2006. (VIII. 22.) FVM rendelet 1. §-a által biztosított jogkörömben hoztam.
A határozat fellebbezésre való tekintet nélküli végrehajtását az állategészségügyről szóló 2005. évi CXXLVI. törvény 8. § (1) bekezdése biztosítja.

Dr. Rudó József
kerületi főállatorvos

honlapkészítés: dupai