Összközmű

Az Ecser Közmű Kft, az ecseri INTERMODÁLIS KÖZPONT közművesítését, fejlesztését végző társaság beruházásában befejeződött a vízvezetékhálózat és a csatorna gerincvezeték kiépítése. 5,2 km hosszú vízvezeték került lefektetésre a SÉD-GÉP Kft (Veszprém) szakszerű kivitelezésében, amely a XVII. kerületből, a Fővárosi Vízművek Zrt hálózatából biztosítja a vízellátást.
Ugyancsak mintegy 5,2 km hosszú nyomott csatornavezeték és két átemelő került kiépítésre Budapest, XVII.kerület és az Intermodális Központ között az Érd és Térsége Víziközmű Kft kivitelezésében. A csatorna hálózat üzemeltetője a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. A csatorna beruházás során teljes szélességben leaszfaltozásra került Ecsert a XVII.kerülettel összekötő út az Ecser Közmű Kft finanszírozásában.

Az Ecser Közmű Kft és érdekeltségében lévő project társaságai (www.intermodality.hu) az Intermodális Központot több lépcsőben, 10-15 év alatt építik meg. A koncepció szerint a mezőgazdasági művelésből kivont, magánbefektetők által megvásárolt területen a repülőteret kiszolgáló raktárváros, tranzit árutároló, átrakó bázis kerül kialakításra.
A térség uniós áruelosztó központtá válhat. Európa más repülőtereinek környéke ugyanis mára annyira beépült, hogy az korlátozza a fejlesztési lehetőségeket, miközben a légi forgalom folyamatosan növekszik. Az új logisztikai központ egyúttal új közúti közlekedési csomópontként szolgálja a helyi és a kelet-nyugat irányú nemzetközi forgalmat. Ehhez a meglévő vasút, a leendő 4-es autópálya és az M0-ás körgyűrű teremti meg a feltételeket.
A közművesítés befejezésével 2011.évtől már az ide települő cégek fogadására kész a terület, amelyek megvásárolhatják vagy bérelhetik a terület egy részét.
A Fejlesztés előreláthatóan 25-30 ezer új munkalehetőséget teremt. Kiépülése nyomán az agglomeráció keleti régiója ugrásszerű fejlődésnek indul, ahogy a fővárostól nyugatra Budaörs és környéke a 90-es évek elején.

honlapkészítés: dupai