Pályázati felhívás

A Belügyminisztérium pályázati felhívást ad ki 18-34 év közötti életkorú, érettségizettek számára, 2011. február 1-jétől kezdődő munkavállalásra, a Rendőrség állományába történő felvételre.

A pályázók a felvételi eljárást követően kerülnek a Rendőrség állományába. Az érdeklődők 2010. október 22-ig nyújthatják be jelentkezésüket az erre szolgáló nyomtatványok kitöltésével a megyei rendőr-főkapitányság humánigazgatási szolgálatához címezve. Ezt követően kerül sor a pályázatok elbírálására, és a felvételi eljárás megindítására.

A felvételt nyert pályázókat 2011. február 1-jei hatállyal próbaidős rendőrnek nevezik ki 12 hónap próbaidő kikötésével. A próbaidő első felében felnőttképzés keretében kerülnek beiskolázásra az Adyligeti, Körmendi, a Miskolci vagy a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolába, ahol 5+1 hónapos felkészülést követően objektumőr-kísérő rész-szakképesítést szerezhetnek. Ennek birtokában a próbaidő további 6 hónapjában a szakképesítésük jellegének megfelelő szolgálati feladatokat látnak el a Rendőrség által meghatározott rendőri szerv állományában.

A felvételt nyert pályázók már a képzés során, a próbaidő alatt is pályakezdő besorolású illetményre jogosultak.

Azok, akik sikeresen teljesítik a követelményeket, további lehetőséget kaphatnak a rendőr szakképesítés megszerzésére.

Olyan, érettségivel rendelkezők jelentkezését várjuk, akik egészségesek, megfelelnek a kifogástalan életvitel követelményeinek, vállalják az erre vonatkozó ellenőrzések végrehajtását, valamint a későbbiekben a hivatásos állománnyal járó elvárások, követelmények maradéktalan teljesítését, illetve tudomásul veszik alkotmányos jogaiknak – a leendő hivatásos állományviszonnyal összefüggésben lévő – törvény szerinti korlátozását.

Azok jelentkezését is várjuk, akik 2010-ben már részt vettek a rendészeti szakközépiskolákban felvételi eljáráson, de az akkor elért pontszámuk nem volt elegendő a tanulmányok megkezdéséhez.

További részletes felvilágosítást a megyei rendőr-főkapitányság humánigazgatási szolgálata ad.
A felvételi iratok letölthetők a www.police.hu oldalról.

honlapkészítés: dupai