Családi napközi kisgyermekek számára

Sok édesanya a gyed lejárta után szeretne ismét dolgozni, hogy korábbi munkahelyének megtartása ne kerüljön veszélybe. A gyermekek két éves korban már szívesen vannak közösségben, a legnagyobb problémát ebben a helyzetben az jelenti, hogy kevés intézmény vállalja az óvodáskor alatti gyermekek ellátását.

2004. óta a Fehér Kereszt Baráti Kör Kiemelten Közhasznú Egyesület fenntartásában két családi napközi működik Maglódon az Ady Endre utcában, és egy Budapest XVII. kerületében, a Strázsahegy utcában. A 2006 szeptemberétől óvodába kerülő nagyobb gyermekek megüresedő helyére új gyermekeket veszünk fel. Tehát várjuk azoknak a szülőknek a jelentkezését Ecser területéről is, akik napközbeni ellátást igényelnének bölcsődés korú gyermekeik számára.

Gondozóink a saját otthonuk egy részében kialakított családi napköziben vállalják azoknak gyermekeknek a napközbeni felügyeletét, akiknek szülei dolgoznak vagy tanulnak.

A családi napközik a gyermekek életkorához illeszkedő napirenddel és a számukra legmegfelelőbb családi környezettel újszerű gondozási formát kínálnak, amelyben nagy szerep jut a gyermek kibontakozó képességei támogatásának, a játéknak, a felfedező tevékenység bátorításának, a szociális készségek fejlesztésének. Egy családi napköziben 5 gyermek fogadható. Az ellátás magában foglalja a gyermekek szükségleteinek megfelelő napi 3-4-szeri étkezést, melyet helyben, frissen készítenek. A szolgáltatást igénybe vevő gyerekeket vonzó játékok várják, valamint higiénés és balesetvédelmi előírásoknak megfelelő környezet.

Az érdeklődők jelentkezését a 06-80-505006 vezetékes telefonról ingyenesen hívható telefonszámon várjuk hétfőtől csütörtökig 9-16 óráig, pénteken 9-14 óráig.
Az irodai nyitvatartási időn kívül pedig a 06-70-3175354 számú mobiltelefonon fogadjuk a hívásokat.

Grosch Mária
ügyvezető

honlapkészítés: dupai