Választási hirdetmény

A választási eljárásról szóló, többször módosított 1997. évi C. törvény 38. § (1) a, pontja alapján az alábbi

Hirdetményt

teszem közzé:

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvénynek a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a kisebbségi önkormányzati képviselők választásán történő végrehajtásáról szóló 5/2010. (VII. 16.) KIM rendelet 6. § (1) bekezdés g, pontja alapján a Helyi Választási Iroda a közszemlére tett névjegyzék adatai alapján közzéteszi a polgármesterjelölt, valamint az önkormányzati képviselőjelölt állításához szükséges ajánlások számát.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény 9. § (1) bekezdése értelmében Ecser Községben egyéni listás önkormányzati képviselőjelölt az lehet, akit a választópolgárok legalább 1 %-a jelöltnek ajánlott.

A fentiek alapján Ecser Községben a választópolgárok száma és az egyéni listás jelölt ajánlásához szükséges ajánlások száma a következő:

A választópolgárok száma: 2971 fő

A szükséges ajánlások száma: 30 db

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény 9. § (3) bekezdés a, pontja értelmében Ecser Községben polgármesterjelölt az lehet, akit a település választópolgárainak legalább 3 %-a jelöltnek ajánlott.

A fentiek alapján Ecser Községben a választópolgárok száma és a polgármester jelöléséhez szükséges ajánlások száma a következő:

A választópolgárok száma: 2971 fő

A szükséges ajánlások száma: 90 db

Ecser, 2010. augusztus 16.

Barta Zoltán
jegyző
A Helyi Választási Iroda vezetője

honlapkészítés: dupai