Csökkent a szemétszállítási díj

Az Ecseri Képviselő-testület minden ármegállapításnál arra törekedik, hogy a lehető legkedvezőbb árat állapítsa meg, és ezt csikarja ki a hatósági áras tevékenységet végző szolgáltatókból. Sokszor többórás vita után alakul ki a következő évi díj. A szemétszállítási közbeszerzés után kissé könnyebb dolguk volt a testületi tagoknak.

Mint korábban értesülhettek róla, lejárt a szemétszállítást végző .A.S.A. Kft szerződése az ecseri lakossági kommunális hulladékszállítás vonatkozásában. A Képviselő-testület ezért Európai Uniós közbeszerzési pályázatot hirdetett, melyre négy cég jelentkezett. A pályázatot a Kaposvári Városgazdálkodási Zrt. nyerte meg, amely összességében a legjobb ajánlatot tette.

A cég által megajánlott ár lehetővé tette a lakossági díjak mérséklését is június elsejétől. A képviselő-testület úgy döntött, hogy módosítja a szemétdíjakat. 1900-Ft/hó összegről 1600-Ft/hó összegre csökkent egy 110-120 literes kuka havi ürítési díja. Ugyancsak 300-Ft-os a csökkenés a 60 literes szemetes edény esetében is.

A időszakonkénti többlethulladék elszállítására szolgáló zsákot jelenleg a Rákóczi utcai Transit üzletben lehet megvásárolni. A 120 literes zsák ára 360-Ft+ÁFA, a 80 literes zsák ára 306-Ft+ÁFA. Az Önkormányzat tervezi, hogy szerződéskötés után a Művelődési Ház is forgalmazza a zsákokat.

A cég elnevezése sokakban keltett meglepetést. Hogyan kerültek ide a Kaposváriak?
A közbeszerzési eljárás nyilvános volt, tehát a kiírásnak megfelelt cégek adhattak be ajánlatot. A Kaposvári Vársogazdálkodási Zrt adta a legolcsóbb ajánlatot, jó referenciái voltak. A négy pályázó közül a kaposvári cég az egyetlen, amely többségében magyar tulajdonban áll. Az ország 220 településén szolgáltatnak, hat megyében. Vállalták a háztól történő szelektív szállítást, az ABC mögötti üveggyűjtő konténer működtetését, a később megszervezendő zöldhulladék gyűjtést, és a lomtalanítást.
A lakossági szerződéseket kiküldték, a kukák matricázása most folyik. Biztosítanak kuka vásárlási és bérlési lehetőséget, havi egyszeri ügyfélfogadást a Művelődési Házban.
Az ecseri szemét természetesen nem utazik el Kaposvárra, az továbbra is Gyálra kerül, míg a cég egyik telephelye Tahitótfaluban van.

honlapkészítés: dupai