Vacsoracsata

A Zöld koszorú Hagyományőrző Kör tagjai már hét alkalommal tartottak összejövetelt, mikor egy-egy estén a régi Pest környéki szlovák ételeket készítették el, és fogyasztották jó egészséggel. A "Nagyanyáink konyhájából" című könyv alapján készültek az étkek, felidézve a régi szlovák ételek ízeit, és megtanítva az ifjúságot azok készítésének mikéntjére. Az eseménysorozat a televízió szerkesztőinek is felkeltette a figyelmét, mert megjelentek Ecseren, hogy rögzítsék az utolsó forduló eseményeit.
Már a készülődés szakaszától követte a Duna Televízió Domovina műsorának stábja az ételkészítést.
A jó hangulatú készülődést még jobb hangulatú vacsora követte, melyen nagytarcsai rizsleves, sóskúti káposztás nudli, kistarcsai prpa és cinkotai vert sütemény –bitvo került az asztalra.
Az utolsó alkalom különlegessége volt az is, hogy a vendéglátók nagymamája is segédkezett a hagyományos pestvidéki szlovák ételek elkészítésénél.
A Vacsoracsatáról (Zsracskáról) készült összeállítás a Domovina január 1-i számában lesz látható a Duna TV műsorán.








honlapkészítés: dupai