Körzeti erdőterv

Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény ( a továbbiakban: Evt. ) értelmében – erdőgazdálkodásunk hagyományainak megfelelően, közérdekből minden erdőben – a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatóságai ( a továbbiakban: Erdészeti Igazgatóság ) területileg illetékes Igazgatósága ( Fővárosi és Pest megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatóság ) által megállapított, legalább tíz évre szóló erdőterv szerint kell gazdálkodni.

Az Evt. 40. § (1) bekezdés alapján az erdőgazdálkodó jogait és kötelezettségeit az erdészeti hatóság erdőterv határozatban, hivatalból állapítja meg. A körzeti erdőterv iránymutatásai szerint meghozott erdőterv határozat az erdőgazdálkodó területére vonatkozó adatait, iránymutatásait és előírásait tartalmazza, ennek alapján a bejelentés rendszerén keresztül az erdőgazdálkodásról köteles gondoskodni.
A körzeti erdőterv elkészítése állami feladat, melynek végrehajtásával kapcsolatosan arról tájékoztatom, hogy 2009. év folyamán a Fővárosi és Pest megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatóság munkatársai az önkormányzat illetékességi területéhez tartozó erdőterületeken a terepi felvételeket elvégezték és a feldolgozási munkák befejeződtek. Az Evt. 113. § (12) bekezdése értelmében az 1996. évi LIV. törvény alapján a körzeti erdőterv adataiba az érintett erdőgazdálkodók részére betekintési lehetőséget biztosítok. Kérem, hogy az erdőtulajdonosok és gazdálkodók a tulajdonukat igazoló iratokat hozzák magukkal!

A fenti kötelezettségünk végrehajtásával kapcsolatban értesítem, hogy a betekintés időpontja:
2010. március 17-ig minden hétfőn és szerdán 09.00.-14.00. óráig
Helye: Heves megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatóság Felügyeleti és Hatósági Osztály
Vác, Rádi út 4.

Fővárosi és Pest megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatóság
Klemencsics András igazgató

honlapkészítés: dupai