Új megyei gasztronómiai kiadvány

Dr. Gundel János ajánlásával jelent meg a Pest megyei Önkormányzat kiadásában egy könyvecske. "A töki pompostól a zsencicáig" című kötet a megye ízvilágát hivatott bemutatni. Felelős szerkesztője Ambrus András, szerzői Ambrus András, Ambrus Vilmos, Gáspár Sándor, Szerenka Tibor. A kiadványban Ecser is szerepel a lakodalmas örömkaláccsal. A kalács receptjét és a hozzá kapcsolódó szokást is leírják a könyvben. A recept Langó Ferencnétől való, az ecseri fotókat Lukics Gábor készítette.
Érdemes elolvasni a kiadványt, hiszen Pest megye olyan sokszínű térség, amelyből kevés akad hazánkban. Eltérő adottságú vidékek, sokszínű nemzetiségi összetétel jellemzi szűkebb régiónkat. Ez megmutatkozik az étkezési kultúrában is.
Ha tudni szeretné melyik sütemény volt Kossuth kedvence, milyen a zebegényi gőzgombóc, vagy hogyan főzi a Ráckevén élő kitűnő színművész, Reviczky Gábor a halászlét, akkor olvassa el a könyvet!
A Rábai Miklós Művelődési Ház Könyvtárában hozzáférhető.
A kiadvány a Hungarikum Bizottság és a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával jelent meg.



honlapkészítés: dupai