Új vízgyűjtő-gazdálkodási terv kidolgozása

Lehetséges, hogy már értesült arról, hogy jelenleg zajlik az ország új vízgyűjtő-gazdálkodási tervének kidolgozása, mely az Európai Unió előírásainak megfelelően, december 22-ére készül el. A terveken érzékelhető az az új szemléletmód, mely a magyar vízügyet mostantól jellemzi.
A jelenlegi szakaszban egy olyan átfogó terv készítése zajlik, melynek részletes kidolgozása során támaszkodni fognak a 2010-ben, és az azt követő években folytatott társadalmi párbeszédre. A tervek célja az, hogy hatékonyan hangolja össze a vizeket érintő emberi és természeti igényeket annak érdekében, hogy biztosítva legyen a jó minőségű vízkincs fennmaradása, és az emberi használat hosszú távon fenntartható legyen. Hogy a tervek elkészítése során a lehető legtöbb szempontot vehessünk figyelembe, a kidolgozás során komoly szerepet kaptak a nemzeti parkok, és a környezetvédelmi felügyelőségek, továbbá minden állampolgár számára biztosítani szeretnénk a véleményközvetítés lehetőségét.

Ennek kapcsán szeretnénk felhívni az Ön figyelmét arra, hogy még november 18-áig várjuk a tervekkel kapcsolatos lakossági véleményeket a www.vizeink.hu oldalon. Ne habozzanak megosztani velünk bármilyen jellegű észrevételeiket!

Üdvözlettel:

Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság

honlapkészítés: dupai