Megváltozik az Orvosi Ügyelet telefonszáma

Tisztelt Ecseri Lakosok!

A Központi Orvosi Ügyelet Közhasznú Nonprofit Kft. tájékoztatja Önöket, hogy 2009. szeptember 1-től az ügyeleti hívások rendje megváltozik, mivel minden hívás az Országos Mentőszolgálat központjába fut be, és az ott szolgálatot teljesítő tapasztalt diszpécserek intézkednek arról, hogy az ügyelet vagy esetleg a Mentőszolgálat vonuljon-e ki egy adott esethez.

Az új hívószám szeptember elsejétől: 104
vagy
06-53/310-150

A zökkenőmentes ellátás érdekében a jelenlegi hívószámunkon érkező hívásokat az időveszteség elkerülése végett átirányítjuk a Mentőszolgálat felé. Az Orvosi Ügyelet a Mentőszolgálattal megbízható rádiókapcsolatban lesz, így ők bárhol vagyunk a területen, biztosan elérnek.

Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy nagy az igény ügyeletei időben is betegséggel kapcsolatos konzultációra (pl. lázcsillapítás, vérnyomáscsökkentők használata, stb.) ezért az ügyeletünk továbbra is elérhető konzultáció céljából az alábbi telefonszámon:
06-29/33-22-99

Az Országos Mentőszolgálattal való együttműködésnek alapvetően pénzügyi háttere van, de reméljük, hogy a lakosságnak csak haszna származik ebből, hiszen nem kell egy adott szituációban mérlegelni a hívónak, hogy kit hívjon, hanem a megadott számot kell csak csengetni.

Reményeink szerint rövidül a várakozási idő is, melyet súlyos betegeknél a mentőre várás tett ki. Az Orvosi Ügyelet sürgősségi ellátásra berendezkedett ellátási forma, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár ezt finanszírozza. Kérem, erre vegyék igénybe! Ez nem pótrendelés!
Az ellátottról számítógépes feljegyzést kell készítenünk, melyhez a TAJ számra is szükség van.
A rendelőbe bejövő betegek ellátása semmit nem változik.

A járóbeteg ellátás ügyeleti időben változatlanul a Gyömrő, Szent István u. 55. szám alatt zajlik.
Ügyeleti idő: hétköznap: 18.00.-07.00.
Hétvégén és ünnepnapokon: 24 órán át

Dr. Török Gábor
az ügyelet vezetője

honlapkészítés: dupai