Vízmű hírek

Itt a nyár, ilyenkor van a legmelegebb, ilyenkor vannak a leghevesebb esőzések is. A hosszan tartó kánikulaesetén a vízfogyasztás növekedésével kell számolnunk, de ez az idén még nem volt jellemző. A heves záporok jelentős többletterhelést okozhatnak a csatornarendszeren a még mindig előforduló illegális csapadékvíz bevezetések miatt. Egy 150 négyzetméter területű tetőről, egy hirtelen erős zápor esetén mondjuk 40 mm-rel számolva 6 köbméter víz zúdulhat le. A szennyvíztelep kapacitása 3500 köbméter naponta a három település vonatkozásában. (Gyömrő, Maglód, Ecser) A telep és az oda vezető hálózat nem alkalmas az ilyen többletterhelés elviselésére, a kiöntés ilyen esetben biztos. A hálózat károsodása és a fertőzésveszély elkerülése miatt a csapadékvizek bevezetését meg kell akadályoznunk, meg kell szüntetnünk. Ezért kérjük a lakosságot a csapadékvíz csatornahálózatba való bevezetésének megszüntetésére, és vetünk ki pótdíjat az általunk felderített esetekre.
Több százezer forintot spórolhat az, akit nem mi szólítunk fel arra, hogy az ereszcsatornáját ne a közcsatornába kösse! Az ereszcsatorna az ingatlan része, annak állapota a tulajdonos felelőssége.

Visszatérő probléma az óracseréknél és a leolvasásoknál, hogy a vízóra aknák nincsenek megfelelő állapotban. A leggyakoribb hibák: nem megközelíthető, nincs benne létra, föld mosódott bele, szemetes, rothadó rongy van benne, zöldséget, krumplit tartanak benne stb. A vízóra akna kialakítása és karbantartása a fogyasztó feladata (az ő ingatlanán van és a fogyasztói szerződés is így rendelkezik). Ha a fenti hiányosságok miatt a leolvasó nem tudja elvégezni a munkáját és a szerelőknek kell kimenni, a későbbiekben erre felszámítjuk a kiszállási díjat is.

Gyömrő és Térsége Víziközmű Szolgáltató Kft
Kertész Gyula igazgató

honlapkészítés: dupai