Hőségriasztás

A héten délnyugati áramlással igen meleg levegő éri el a Kárpát-medencét. A hét közepétől hajnalban sem hűl le a levegő, napközben pedig helyenként 35 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Szerdán a napi középhőmérséklet sokfelé meghaladja a 25 fokot, néhol akár a 27 fokot is elérheti.

A fentiek miatt az országos tiszti főorvos 2. fokozatú hőségriasztást rendelt el.

Tanácsok a hőségben:

A déli órákban tartózkodjunk hűvös helyen. A lakások felmelegedését úgy akadályozhatjuk meg, ha nappal becsukjuk az ajtókat, ablakokat, és besötétítünk. Este, éjszaka szellőztessük át a helyiségeket friss levegővel.
Az elveszített folyadékot folyamatosan pótolni kell. Az idősekre, betegekre és a kisgyermekekre különösen figyeljünk oda. A kirándulók, utazók, nyaralók mindig vigyenek magukkal elegendő folyadékot.
A munkáltatók biztosítsanak a dolgozóknak óránként munkaközi szünetet, és gondoskodjanak védőitalról. Ne követeljék meg a zárt ruházat viselését.
Felhívjuk az idősek figyelmét, hogy bevásárlásaikat időzítsék a kora délelőtti órákra, mikor még a hőmérséklet alacsonyabb.

Az önkormányzat a Polgármesteri Hivatal épületében üzemeltet klímát, ide került átszerelésre a korábban a Művelődési Ház házasságkötő termében lévő berendezés. Ugyanitt hideg ásványvizet biztosító készülék is működik.

honlapkészítés: dupai