Megkezdődött a Művelődési Ház felújítása

A Községi Önkormányzat Műszaki Csoportjának dolgozói, szakemberekkel kiegészítve június hónapban az épület kiürítésén dolgoztak. Rendkívüli leltározást követően elvitték az épületből a bútorokat, és minden ingóságot. Leszerelték azokat az anyagokat, amelyeket később, más önkormányzati intézmények hasznosíthatnak. Ilyenek voltak a kazánok, radiátorok, lámpatestek, légkondicionáló berendezések, stb. Ezzel párhuzamosan az ott székhellyel rendelkező szervezetek is elköltöztek.

A napokban felvonult a felújítást végző Arte Legis 2000. Kft, hogy megkezdje az Ecseri Rábai Miklós Művelődési és Közösségi Ház, Könyvtár felújítását. A nyílt közbeszerzési eljáráson győztes cég 187,7 millió forintért vállalta a munkát. A műszaki ellenőrrel és a megrendelő önkormányzattal közösen megnyitották az építési naplót, és elkezdődött a munka.
Az első napok bontással teltek. Az udvaron lévő összes melléképületet elbontották, mert ott kap helyet az új nagyterem. Itt meglepetés is érte a dolgozókat, ugyanis egy régi kémény alapja alatt II. világháborús robbanóeszközt találtak, amelyet a Honvédség tűzszerészei elszállítottak.
Jelenleg az épületen belül folyik a munka, új alapok készítésével, de már felfedezhető a liftakna körvonala is.

A Művelődési Ház felújítására a Községi Önkormányzat 89.450.485- forint pályázati forráshoz jutott a Közép-Magyarországi regionális Fejlesztési Tanács döntése alapján. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program keretében kiírt Pest megyei Településközpontok fejlesztése – kisléptékű megyei fejlesztések pályázaton. A pályázati forrás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a magyar költségvetés forrásaiból származik.

A Művelődési Ház felújítása miatt az eddig ott lévő szolgáltatások elköltöztek.

Az új elérhetőségek a következők:

1. A Művelődési Ház irodája az Általános Iskola épületében lévő könyvtárba költözött. Bejárat a nagykapu felől. Cím: 2233 Ecser, Rákóczi u. 1-3. Telefonszámuk és e-mail címük változatlan: 06-29/335-346, rabaimh@upcmail.hu Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8. órától 16. óráig. A Művelődési Ház irodája szabadságolások miatt július 27-étől augusztus 9-ig zárva lesz.
2. A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Régi Községháza nagytermébe költözött. (A Tűzoltószertár udvarában.) Telefonszámuk változatlan: 06-29/335-158
3. Dr. Niklai Zoltán ügyvéd új irodája a Guaya Kft helyiségében van. Széchenyi u. 33. Telefon: 06-70/7700-510
4. A Teleház a volt Cserfa Étterem emeletén található. Arany János u. 111. (Bejárat a vasút felőli kapun.)
5. A szemétszállítást végző .A.S.A. Kft a kihelyezett ügyfélszolgálatát minden hónap első csütörtökén 15.00. órától 17.00. óráig tartja az Általános Iskolában. Rákóczi u. 1-3.
6. A falugazdász szerdánként 8. órától 10. óráig a Polgármesteri Hivatalban fogad. (Széchenyi u. 1.)

honlapkészítés: dupai