Tudósítás a zajgyűlésről

Június 26-án, pénteken délután tartották az M0 melletti települések I. közös zajgyűlésüket Rákoscsabán. A gyűlést Dunai Mónika és Fenke Ferenc XVII. kerületi önkormányzati képviselők szervezték. A mintegy 120 érdeklődő mellett megjelentek a környékbeli önkormányzatok vezetői: Babarczy Zoltán Kistarcsa polgármestere, Harazin István Ecser polgármestere, Rimóczi Sándor Nagytarcsa alpolgármestere, Teleki Gyula Pécel alpolgármestere, Tabányi Pál Maglód polgármestere, Kissné Szabó Katalin Üllő polgármestere, Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere, Szlahó Csaba, Vecsés polgármestere, Vella Nándor, Csömör alpolgármestere, Pesti Imre országgyűlési képviselő, Vécsey László Szada polgármestere, Ríz Levente, a XVII. kerület polgármestere, és Alexa György országgyűlési képviselő.
A résztvevők petíciót írtak alá, melyben követelik az M0 autópálya és a Ferihegyi Repülőtér zajhatásainak csökkentését. A petíció teljes szövege a zajgyűlés című cikkünkben olvasható el a friss hírek rovatban.
A jelenlévők figyelemmel fogják kísérni a követelések megvalósulását, a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. ígéreteinek betartását.
A legközelebbi zajgyűlést szeptemberben a XVI. kerületben tartják. Remélhetőleg akkor már kézzelfogható jelei lesznek a zajos tiltakozás hatásának.

honlapkészítés: dupai