50 év papi szolgálat

A plébános urat az ecseri hívek, és az ecseri önkormányzat a búcsú napján, június 14-én köszöntötték az ecseri templomban.

Mivel szolgálata alatt több helyen is szolgálta az Urat, ezért úgy döntött, hogy aranymiséjét ott tartja meg, ahol keresztelték, elsőáldozó volt, és újmiséjét is ott mutatta be.
Barotai Endre plébános úr első miséjét 50 esztendővel ezelőtt tartotta Budapest, XIX. kerületében a Wekerle telepen, a Munkás Szent József templomban.
Most június 20-án, szombaton 18.00. órakor itt tartotta aranymiséjét. A hívektől zsúfolásig megtelt templomban a jubiláló atyát Dr. Bábel Balázs kalocsai-kecskeméti érsek köszöntötte, és mondott szentbeszédet.
Az érsek úr kiemelte, hogy Barotai atya (becenevén: Páter Huligán) egy ügyet szolgált egész életében, az egyház ügyét, és igyekezett jó pásztora lenni a rábízott híveknek. A szocializmus éveiben éppen a lelkes munkája miatt az Állami Egyházügyi Hivatal nyomására többször áthelyezték, de ez őt nem törte meg, és újra és újra eredményt tudott elérni.
A lelkipásztori teendők, a különböző állomáshelyeken eltöltött évek most, ezekben a napokban azt eredményezték, hogy különbuszokkal korábbi szolgálati helyeiről tömegek gyűltek össze az atya aranymiséjén. A misét követő agapén nem győzte fogadni a gratulációkat.
Sok sikert, egészséget kívánunk a plébános úr további munkájához!

Az aranymise emléklapjára a következő idézetet íratta: „Ne féljetek azoktól akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni.” (Mt.10,28)

honlapkészítés: dupai