Elkezdődik Ecser idei legnagyobb beruházása - az iskola bővítése

Sok éven át az Ecseri Laky Ilonka Általános Iskola tanulóinak létszáma 230 fő körül mozgott. Az utóbbi években örvendetes módon növekedett a diákok száma. Jelenleg majd' 300 gyermek jár az intézménybe. Elengedhetetlenül szükségessé vált az iskola bővítése, mert ennyi nebuló elhelyezése már gondot okoz.
Gál Zsolt polgármester úr az önkormányzat részéről többször jelezte a férőhelybővítés indokoltságát, és e tevékenysége közben partnerre talált a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ munkatársaiban. Sikerült elérni, hogy iskoláink három tanteremmel, egy csoportszobával és kiszolgáló helyiségekkel legyen nagyobb.
Alapos előkészítés után a Kormány kiemelt állami beruházássá nyilvánította az ecseri építkezést, majd úgy döntött, hogy teljes egészében finanszírozza is a költségeket. A sikeres közbeszerzési eljárásban a munkák elvégzésére a megrendelő Nemzeti Sportközpontok kiválasztotta a kivitelezőket: A JUKO Építőipari és Szolgáltató Kft és a Veresmester Ingatlanfejlesztő Kft nyerte a megbízást. A műszaki ellenőr a BMSK Beruházási, Műszaki fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. lett.
Korábban elkészültek az engedélyezési és kiviteli tervek. Az illetékes Kormányhivatal kiadta az építési engedélyt, így nem volt akadálya, hogy 2016. január 12-én átadhassuk a munkaterületet a megrendelő Nemzeti Sportközpontok és a Nagyközségi Önkormányzat részéről a kivitelezőknek.

Iskolánk épülete egy új szárnnyal bővül. Az épületrész a meglévővel egységet alkot majd. Az úgynevezett "kis udvaron" helyezkedik el a terv szerint, a számítástechnika terem és a tornaterem között.

(Azokat a korábbi elképzeléseket, amelyek a bővítést az utcafronti szárny emeletráépítésével képzelték el a nagyobbítást, fel kellett adni, mert olyan árajánlat nem érkezett, amely a költségkereten belül elvégezte volna az emeletráépítési munkát.)

Sajnos egy nyári szünet időtartama nem elég ekkora építkezés elvégzésére. Ezért a kivitelező felvonul, a biztonság érdekében elkeríti a munkaterületet és az időjárás alakulásának megfelelően munkához lát.

Az építkezés nyilván kellemetlenségekkel is jár. Kérjük a szomszédok, a szülők, a pedagógusok, a tanulók megértését, és segítő együttműködését a nemes cél érdekében!
Az iskola utcafronti részén az építkezés ideje alatt konténerek fognak állni. Három parkolóhelyet igénybe vesz a kivitelező a teherautók telekre való be- és kihajtása miatt. Az amúgy is kedvezőtlen parkolási helyzet átmenetileg romlik, ezért javasoljuk az I. számú Óvoda előtti, valamint a Széchenyi utcai parkolók igénybe vételét. A Nagyközségi Önkormányzat tervei között szerepel további parkolók kialakítása is a környéken, amelyek a költségvetés ismeretében, annak lehetőségei között realizálódhatnak.

Szeretnénk, ha a következő tanév kezdetekor már használhatnák a gyerekek és a pedagógusok az új termeket! Több évtized után bővülhet újra iskolánk, a jövő nemzedék tudásának gyarapítása érdekében!


honlapkészítés: dupai