Helyi iparűzési adó feltöltési kötelezettség bevallása és fizetése 2015. december 20.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Adózókat, hogy a társasági adó törvény hatálya alá tartozó, kettős könyvvitelt vezető belföldi illetőségű adózónak és a külföldi vállalkozónak – amennyiben az adóévet megelőző adóévben az éves szinten számított árbevétele a 100 millió Ft-ot meghaladta – a helyi iparűzési adóelőleget az adóévi várható éves fizetendő adó összegére, az adóév utolsó hónapjának 20. napjáig ki kell egészítenie.

A feltöltésre kötelezett vállalkozóknak a helyi iparűzési adóelőleg kiegészítés összegéről az adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon a tárgyév utolsó hónapjának 20. napjáig kell bevallást tenniük és a fizetési kötelezettséget teljesíteniük.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az adózót abban az esetben is terheli bevallási kötelezettség, ha adófizetési kötelezettsége nem keletkezik.

A feltöltési kötelezettség bevallására rendelkezésre áll a bevallási nyomtatvány, amely a www.ecser.hu honlapon elérhető. A feltöltés összegét az önkormányzat 65100022-11354097 sz. helyi iparűzési adó számlájára kell megfizetni.

Ecser Nagyközségi Önkormányzat Adóhatósága


honlapkészítés: dupai