Üzemel a buszmegálló

Kinn van a tábla és a menetrend, a mai naptól megállnak a buszok az Ady Endre utcában is. A környéken élő, több, mint ezer lakos is igénybe veheti a közösségi közlekedési lehetőséget Vecsés-Nyugat, Ferihegyi Repülőtér, és Kőbánya-Kispest irányában.
Visszafelé Maglód és Gyömrő települések érhetőek el.
Ezt a megállót használja az Auchan busz is.

Mint emlékezetes az Ecseri Önkormányzat évekkel ezelőtt kezdeményezte először olyan autóbuszjárat indítását, amely az Örs vezér tere mellett Kőbánya-Kispest elérését teszi lehetővé. Ezáltal az utazóközönség gyorsan elérheti a 3-as metrót. A kérés oka az is volt, hogy az Örs vezér terére közlekedő buszok gyakran álltak/állnak a forgalmi dugóban, menetidejük megnövekszik.
A Volánbusz a kérés megfogalmazásakor azért nem indított Kőbánya-Kispesti járatot, mert a régi 4-es számú főútvonal csúcsidőben olyan nagy forgalommal küszködött, hogy a menetrendszerűséget nem látták biztosítottnak.

Azután elkészült először az elkerülő 4-es út, majd az M0 autópálya és felgyorsult a térségben a forgalom, merőben új lehetőségek teremtődtek.

A Volánbusz tehát megindította tavaly ősszel a járatát. Mivel az Ady Endre utcában korábban soha nem járt busz, így megálló sem volt. Az önkormányzat azonnal megrendelte az autóbuszöböl-pár tervezését, majd az engedélyeztetésnek, kivitelező keresésének látott hozzá.
A munkákat hátráltatta egyrészt a jogi környezet, másrészt a téli időjárás. A jogszabály ugyanis nem engedélyezi a közúton történő munkák végzését november 15- és március 15. között.
A tervezést a Nyomvonal Bt végezte. A kivitelezést a VIA 2002. Kft nyerte el. A bekerülési költség eddig 5.838.722-Ft volt. Ebből a tervezés 513.600-Ft, a Magyar Közút felé fizetendő szakfelügyeleti díj, igénybevételi díj és ideiglenes forgalomtechnikai díj 858.120-Ft, a kivitelezés 4.467.00-Ft volt.
A munkák a gyalogos átkelőhely építésével folytatódnak.

honlapkészítés: dupai