A MÁV hétfőn visszaveszi az ecseri vasúti megállóhely kezelését az önkormányzattól

A Magyar Államvasutak 2014. évben az Ecser Nagyközségi Önkormányzat kezelésébe adta az ecseri vasúti megállóhely fenntartási feladatainak egy részét. Ez a szerződés 2014. december 31-én lejárt.
2015. évre a MÁV nem újította meg a szerződést, és finanszírozást sem nyújtott. Lassan egy éve az önkormányzat cége az EKO Kft. ellenszolgáltatás nélkül végzi a szükséges munkálatokat, amelyekre a korábbi szerződés lehetőséget adott. Ez a szerződés nem is engedélyezett minden tevékenységet, bármekkora szükség lett is volna rá. Nemrégiben a MÁV értesítette önkormányzatunkat, hogy országos szinten megszünteti ezt a fenntartási konstrukciót.

Az EKO Kft. vezetője az alábbi levélben tájékoztatja az utasokat:


Tisztelt Utazó Közönség!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a MÁV Zrt. felsővezetői döntése alapján - országos szinten - az önkormányzatokkal kötött, lejárt támogatási szerződések nem kerülnek megújításra/újrakötésre, illetve a még érvényben lévő szerződések megszüntetésre kerülnek 2015.11.30. dátummal.

A MÁV Zrt. visszaveszi az érintett vasútállomások, illetve megállóhelyek támogatási szerződésekben meghatározott gondozási tevékenységét: fűkaszálás, gyomirtás, hó eltakarítás, síkosság mentesítés, váróterem takarítása, nyitása-zárása, rongálások javítása, ellopott tárgyak pótlása, kommunális hulladék gyűjtése, stb.

Kívánunk Önöknek további kellemes utazást!

Kun Attila
ügyvezető igazgató
Ecseri Kommunális Szolgáltató Kft.


honlapkészítés: dupai