Ecseri biztonsági őrt gyanúsít lopással a rendőrség

A Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt M. Ferenc 24 éves ecseri, T. Tibor 31 éves budapesti és H. Tamás 34 éves gyömrői lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a biztonsági őrként dolgozó M. Ferenc 2015. október 11-én 17 óra körüli időben egy Kft. gyáli telephelyén lévő üzemi területről a - munkavégzése céljából - nála lévő mágneskártyával engedély nélkül bement a cég bemutató központjába, ahol magához vett egy vendégkártyát és egy VIP kártyát. A férfi távozáskor a terem riasztóját nem élesítette be, majd a magához vett kártyákat átadta H. Tamásnak és T. Tibornak.

A 31 éves férfi és 34 éves társa a két kártyával kinyitotta az épület ajtaját és onnan eltulajdonított egy LCD monitort, három laptopot, három nyomtatót, a beléptető rendszer központi egységét, két kávéautomatát, két hűtőgépet, valamint további műszaki- és elektronikai cikkeket, illetve különféle élelmiszereket és több kartonnyi üdítő italt. A lopással okozott kár meghaladja a 7 millió forintot.

A tárgyak eltulajdonítását követően a 24 éves gyanúsított a mágneskártyákat visszahelyezte azok tárolási helyére.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. október 12-én a reggeli órákban érkezett bejelentés a bűncselekmény elkövetéséről, melyet követően a dabasi rendőrök a beszerzett adatok eredményeként néhány órán belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. Ferencet, akit a lakásában elfogtak. A 24 éves férfit a nyomozók előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Jelentős értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást. A bíróság október 15-én elrendelte előzetes letartóztatását.

Az ecseri férfi 31 éves társa 2015. október 28-án önként megjelent a Dabasi Rendőrkapitányságon és az eltulajdonított tárgyak nagy részét átadta a nyomozóhatóság részére. A nyomozók T. Tibort gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfiak harmadik társát a rendőrök 2015. október 29-én hallgatták ki gyanúsítottként.

Mindhárom férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az eltulajdonított tárgyak jelentős részét a nyomozók lefoglalták és a sértett részére visszaadták.

A gyanúsítottak ellen a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.


honlapkészítés: dupai