Megújult a Monori Rendőrkapitányság épülete

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében megvalósult felújításnak köszönhetően a monori rendőrök egy korszerű épületben végezhetik a munkájukat.

A Monori Rendőrkapitányság épületének energetikai felújítása az Országos Rendőr-főkapitányság és az Európai Unió támogatásával megvalósult projekt (KEOP-5.6.0/12-2014-0008) keretében zajlott le. A támogatás összege: 157.246.491 forint

A felújított épületet 2015. november 17-én Kovács István r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, a gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes és dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott adta át. A rendezvényen beszédet mondott Pogácsás Tibor a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, dr. Zsombok László Monor város polgármestere és dr. Mihály István r. dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

A felújítást megelőzően a rendőrkapitányság épülete energetikai szempontból nem volt kellően hatékony, a fűtési rendszer, a nyílászárók és a hőszigetelés sem felelt meg a mai kor követelményeinek, melynek következtében az épület fenntartási költsége magas volt.

A korszerűsítés során megtörtént a fűtési rendszer felújítása, a hőszigetelés, a kazánok és a nyílászárók cseréje, napkollektorok telepítése és a fényforrások korszerűsítése.

A beruházás eredményeként jelentős megtakarítás várható az épület fenntartási költségei vonatkozásában.


dr. Zsombok László monori polgármester


dr.Mihály István Pest megyei Rendőr-főkapitány

Pogácsás Tibor államtitkár

Kovács István r. vezérőrnagy és dr. Tarnai Richárd Pest megyei Kormánymegbízott átvágja a szalagot


honlapkészítés: dupai