„Látni és látszani”

A járművezetők láthatósági mellényt kaptak a monori rendőröktől, akik így próbálták meg felhívni a figyelmet a láthatóság fontosságára.

A Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az elmúlt időszakban – a közúti ellenőrzések alkalmával - a „Látni és látszani” kampány keretében láthatósági mellényeket osztottak. Ezzel is szerették volna felhívni az ellenőrzés alá vont járművezetők figyelmét a láthatóság fontosságára, amely az őszi és téli időszakra jellemző időjárási- és látási viszonyok miatt még inkább fontossá válik.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság által - idén negyedik alkalommal - útjára indított "Látni és látszani" elnevezésű országos kampány keretében a személy- és tehergépkocsik, valamint motorkerékpárok vezetői 2015. október 1-jétől ingyenesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy az akcióhoz csatlakozó szervizekben járművük világítóberendezéseit szakemberek átvizsgálják. A kampányban optikusok is részt vesznek, akik térítésmentes ellenőrzik az erre jelentkező személyek látását. Ezen szolgáltatások igénybevétele 2015. december 10-ig biztosított. A résztvevő szervizekről és optikusokról a www.latnieslatszani.hu weboldalon tájékozódhatnak.


Fotók: police.hu

honlapkészítés: dupai